реклама
Sucurity Police

реклама

Майже вісімсот викликів від інвалідів-візочників забезпечило інва-таксі з початку року – відтоді, як з’явилась така послуга в Черкасах, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Працює інва-таксі щоденно, обслуговуючи людей з обмеженими можливостями з 8.30 до 19.30. Диспетчер заявки на перевезення (зокрема, і на вихідні дні) приймає лише у будні з 8.00 до 17.00 години (у п’ятницю – з 8.00 до 16.00). До речі, послуги інва-таксі – безкоштовні для інвалідів-візочників і осіб, які їх супроводжують. Усі витрати компенсує міський бюджет у рамках соціальної програми «Турбота».

Головний лікар станції швидкої медичної допомоги Владислав Свириденко акцентував на важливості роботи такого таксі для людей з особливими потребами. Оскільки здебільшого інваліди-візочники не мають можливостей для самостійного пересування містом, не кажучи вже про те, щоб їхати кудись далі. Адже жодне таксі в Черкасах (крім інва-) не має спецпідйомника для транспортування людей, прикутих до візка. Отож, їм лишається пізнавати світ крізь призму власної квартири чи кімнати. Нині ж особи з особливими потребами можуть спілкуватись з друзям, їздити на навчання, проходити лікування чи реабілітацію, а також відвідувати культурні та розважальні заходи.

У Черкасах проживає понад шістсот інвалідів-візочників. З них послугами інва-таксі нині користується близько ста. Решта поки утримуються від поїздок таким транспортом. Проте, за словами Владислава Івановича, кожна особа, яка волею долі прикута до візка, має змогу скористатись послугами інва-таксі.

Для цього необхідно надати документи, що підтверджують статус інваліда, а також написати заяву про бажання користуватися цим видом транспорту. Також право на безкоштовний проїзд у цьому таксі має особа, яка супроводжує.

– Кожного свого клієнта ми заносимо в загальний реєстр бази даних, що значно спростовує нашу роботу. Тому ми звертаємось до всіх інвалідів-візочників, хто бажає отримувати таку послугу, – надати відповідні документи, – зауважив Владислав Свириденко.

Зважаючи на попит, послуги інва-таксі варто замовляти заздалегідь, бажано за день-два. У середньому в день таксі обслуговує вісім-десять осіб. На тиждень припадає близько 40-50 викликів. Адже візочників не лише везуть до потрібного місця, а й повертають назад додому.

Для оптимізації маршрутів, економії часу та палива, а також покращення якості обслуговування клієнтів, автомобіль забезпечений GPS-навігатором.

Примітно, що, крім Черкас, загалом по Україні таксі для інвалідів є лише в Одесі та Харкові.

Довідка

Нагадаємо, що Черкаська міська рада за 160 тисяч гривень придбала мікроавтобус для інва-таксі. Тоді як компанія «Київстар» виділила кошти на встановлення спеціального підйомника для інвалідів та оснащення автомобіля засобами зв’язку.

Аби викликати інва-таксі варто телефонувати за номерами: (067) 22-55- 200 або 65-32-68.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100