реклама
Sucurity Police

реклама

У черкаських комунальників з'явився новий прилад для виявлення поривів на мережах водопостачання та водовідведення, а також несанкціонованих підключень – так званий витокошукач, інформує прес-служба установи.

Як повідомляють водоканалівці, раніше майже кожен третій порив було виявити вкрай важко. Траплялось, що витік виходив десь у бік від труби, від місця пориву. Тоді працівники служби розкопували ґрунт не один раз, а в кількох місцях. Завдяки новому пристрою зменшиться кількість земляних робіт.

За допомогою цьому німецькому апарату з високою чутливістю можна визначити прихований витік, який ніяк не можна виявити на поверхні, тоді як кубометри води витікають в землю. Складається витокошукач із трьох герметичних датчиків, які з точністю до сантиметрів визначать місце пориву. За допомогою цього приладу за 10-30 хвилин можна обстежити ділянку мережі, довжиною до 3500 метрів. Працівникам «Черкасиводоканалу» варто лише розмістити мікропроцесорні датчики по різні боки трубопроводу від можливого місця витоку води. Після закінчення запису даних датчики забирають та встановлюють у кейс, і зчитують на комп’ютер. За певний проміжок часу фахівці підприємства отримують координати можливого місця витоку чи несанкціонованого підключення до мережі з точністю до сантиметрів.

За словами директора КП «Черкасиводоканал» Сергія Овчаренка, за допомогою цього приладу можливо виконувати моніторинг не лише мереж водопостачання та водовідведення:

– Ми пропонуємо нашим колегам, які експлуатують мережу теплопостачання, газопостачання, проводити моніторинг для обстеження цілісності магістралі трубопроводу, – зазначив Сергій Овчаренко. – Тому що ми вважаємо, що це наша спільна справа – берегти ресурс такий, як питна вода, гаряче водопостачання, бо це кошти наших громадян.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100