реклама

реклама

Лідер партії «Громадянська позиція», голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко прогнозує, що цього тижня в парламенті відбудеться «шоу». І стосуватиметься воно законопроекту про депутатську недоторканність.

На прес-конференції в Черкасах 2 липня він розповів: провладна більшість у парламенті намагатиметься просунути свій законопроект, яким передбачено скасування недоторканності тільки з народних депутатів, а не з Президента, голови Верховного Суду та інших представників влади. Хоча, за словами Гриценка, 3 роки тому, будучи нардепом від опозиції, нинішній Президент Віктор Янукович виступав за те, аби позбавити таких привілеїв усіх. І він з однопартійцем Олександром Лавриновичем подавав відповідний законопроект.

– Опозиція минулого пленарного тижня внесла такий самий законопроект, який вніс тоді Лавринович і Янукович. Ми проголосували, і регіонали теж проголосували «за». А тепер вони хочуть інше просувати, – каже Гриценко.

Він переконаний: усі заяви про скасування недоторканності – це лише передвиборний піар.

– Це комусь вигідно… Скасуємо недоторканність і всі стануть щасливими. Повірте мені, не в парламенті розкрадають мільярди. От я голова комітету. Що я можу вкрасти в парламенті? Пачку паперу, картридж витягти з комп’ютера. Ну, може, ще якесь хуліганство вчинити – підпалити кнопку в ліфті. А де ж тоді крадуть мільярди? У виконавчій владі, в міністерствах, в обласних адміністраціях, у державних комітетах… І ті люди не мають ніякої недоторканності, – каже нардеп.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100