реклама

реклама

Жителям двох чорнобаївських сіл, розташованих вздовж Кременчуцького водосховища, заборонили купатися у річці Дніпро. У селах на дошках оголошень повісили попередження для селян про заборону купання. Таку постанову винесла Чорнобаївська райсанепідемстанція.


– Мікробне забруднення у межах впадання Золотоношки у Кременчуцьке водосховище перевищує норму. Ми не знайшли там нічого патогенного, однак мікроби у таких кількостях можуть викликати кишкові інфекції, проблеми з травленням та інші захворювання, залежно від особливостей організму, – розповідає головний лікар Чорнобаївської СЕС Іван Коренюк.

Однак таку заборону можна визначити як формальну, адже в сільських радах грошей на те, щоб поставити охорону, яка б «відганяла» людей від води, не вистачає.

За словами Івана Коренюка, у місцях для купання норма мікробного забруднення не повинна перевищувати 5 тисяч мікробних одиниць, однак у місці впадання Золотоношки у Кременчуцьке водосховище їхня кількість сягає 6-8 тисяч.

Причину такої ситуації керівник Чорнобаївської СЕС вбачає у скидах нечистот із очисних споруд у Золотоноші та недостатній очистці води.

– Однак із Золотоноші це все пливе до чорнобаївських сіл… – підсумував Іван Коренюк.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Ужасть 03.07.2012 20:27
Цитую Ню-ню:
А в Черкасах Дніпро - чистий? :o

Если Золотоношка так опасна... то в чем купаются жители Ч.Слободы и сел ниже по течению... или канализационные стоки Черкасс, Азота аналог минеральной воды???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Гудвін 03.07.2012 15:25
Дуже радісна звістка для дітей, що відпочивають в таборах по той бік дамби.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Ню-ню 03.07.2012 14:33
А в Черкасах Дніпро - чистий? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100