реклама

реклама

У селі Орли на Черкащині замість води люди протягом ось уже 20 років тягають із криниць відрами солярку. По чисту воду місцеві жителі змушені ходити за кілька кілометрів, ідеться в сюжеті «ТСН».

Пальне потрапляє до криниць із підземних вод. Причина – старе нафтосховище, яке колись функціонувало на території прилеглого до села комбікормового заводу. Там прогнили цистерни з нафтою, а коли прийшли нові власники – стару власність порізали на брухт. Залишки солярки лишили просто неба. Із першими дощами вона й потрапила в колодязі. По вирішення проблеми люди ходили і до влади, і до суду. Але домоглися тільки поради: селянам, які живуть поруч із заводом, чиновники радять переїхати подалі власним коштом.

– Ми добилися того, що нас, як собак виганяють, – бідкається пенсіонерка Марія Штанько. – Землю забирають, води не дають – що хочеш, те й роби.

Разом із селянами б'ють на сполох і санепідеміологи. За їхніми даними концентрація небезпечних речовин у воді набагато перевищує всі можливі норми.

– При постійному споживанні цієї води через декілька років можна чекати ті чи інші онкозахворювання у населення, – попереджає завідувач санітарного відділу Лисянської районної СЕС Володимир Когут.

Про проблему з водою в Орлах районні чиновники знають. Але твердять: виникла вона лише кілька днів тому.

– У найближчий час це питання буде вирішено стосовно доставки чистої питної води у ці домівлі. Буде плануватися підвід водопроводу, – пообіцяв голова Лисянської районної ради Анатолій Лисичкин. Та селяни з документами на руках спростовують: проблемі дуже багато років, а водогін їм обіцяли зробити ще 2008-го року. Але ні тоді, ні тепер у бюджеті не знайшли грошей. Поки чиновники шукають інвесторів, справу «нафтового» села взялася розслідувати обласна прокуратура.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Василь 04.07.2012 11:05
руки "народників" і "господарників" по локоть в ... нафті
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100