реклама

реклама

Черкаська обласна державна телерадіокомпанія спільно з управлінням культури обласної державної адміністрації розпочала роботу над створенням документального фільму «Тут народилася Україна». Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДТРК, інформує «Телекритика».

Фільм присвячений 500-річному ювілею з Дня заснування першої гетьманської столиці, міста Чигирина.

У п'ятьох частинах картини буде представлено культурну спадщину та пам'ятки природи Чигиринщини.

«Фільм глибше познайомить глядача з історією українського козацтва, відкриє маловідомі факти, які певною мірою вплинули становлення нашої країни, як держави», – йдеться у повідомленні.

Автор сценарію – письменник, публіцист, заслужений діяч мистецтв України Сергій Носань. У складі режисерської групи – працівники Черкаської телерадіокомпанії – оператор Микола Назарчук та режисер Володимир Радько.

Наразі триває робота над пошуком архівних матеріалів, які допоможуть ширше відтворити історичний екскурс. До створення фільму долучилися краєзнавці, історики та науковці.

Презентацію стрічки заплановано в День українського козацтва, 14 жовтня, у гетьманській столиці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Андрій 06.07.2012 23:12
А з якиз це пір Коля Назарчук оператор?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Телевізор 06.07.2012 04:59
Яка несподівана, оригінальна тема! Вочевидь- біля керма телекомпанії- творча особистість зі свіжим поглядом. :lol: Та не треба гроші переводити, у часи Золотої підкови оператори про Чигирин накосили скільки, що Санта- Барбару можна удєлать, сідай і монтуй собі.А,я забув...Синіх ПРапорів там нема...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 О.ЧУПРИНА 05.07.2012 10:43
Дуже вчасно знімається фільм.Це суттєво допоможе підготуватися до проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініциативою про перенесення столиці України з Києва до Чигирина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100