реклама

реклама

Черкаська міська санепідемстанція проаналізувала забруднення атмосферного повітря за останнє півріччя. Результати досліджень засвідчують: найбільше жителі міста потерпають від транспортних викидів, інформує телеканал «Вікка».

За словами головного лікаря Черкаської санепідемстанції Василя Загороднього, за результатами досліджень проб повітря біля підприємств-найбільших забруднювачів, лише в 1,1% проб було виявлено перевищення гранично допустимих норм концентрацій шкідливих речовин. Натомість дуже забруднене повітря поблизу великих автомагістралей міста.

– Ми відзначали й не один раз порушували питання перед міською владою про те, щоб  переглянути маршрути та схему руху міського транспорту, тому що в атмосферному повітрі поблизу автомагістралей ми реєструємо перевищення гранично допустимих концентрацій в 42,8 % проб по формальдегіду, окису вуглецю, діоксиду азоту, бензину,– каже Василь Загородній.

Ситуацію із забрудненням повітря у студії телеканалу коментував і директор департаменту охорони здоров’я Черкаського міськвиконкому Олег Стадник. За його словами, у повітрі поблизу автошляхів є такі забруднюючі речовини, як вуглекислий газ, свинець, важкі метали, альдегіди тощо. Ці шкідливі речовини провокують захворювання органів дихання, зокрема, хронічні бронхіти, фарингіти, трахеїти, бронхіальну астму. А у випадку тривалого впливу шкідливих речовин можуть виникати навіть онкохвороби.

– Серед дитячого населення помітна певна специфіка. Наприклад, по захворюваності на хронічний бронхіт всього по місту було зафіксовано 33 випадки. Але по дитячій поліклініці, яка обслуговує населення в центрі міста, було 20 випадків із цих 33. У той же час у віддаленому районі, де чистіше повітря, всього 6 випадків, – коментує Олег Стадник.

Також, за його словами, ще разючіші показники щодо бронхіальної астми. Наприклад, у дитячій поліклініці в центрі було поставлено 128 таких діагнозів, а в «чистій» Дахнівці – всього 2.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 Воздух 06.07.2012 04:46
А що,тільки черкаський забруднює? Тоді це Одарич винуватий. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Сергій Слинько 05.07.2012 21:53
Підтримую, що екологія потребує кращого. Проходив біля мерії - тьма автівок і жодного велосипеду. Можливо варто почати з себе берегти екологію, а не обмежувати інших у пересуванні містом з розумним інтервалом? А не фантазувати тим, хто їздить власними авто, як буде добре, коли маршрутки будуть ходити вдвічі-тричі рідше з стоячими 65 місцями і сидячими 25 місцями, і за рахунок цього буде основна "екологія". Нажаль траліків після чергової реформи громадського транспорту стало в кілька раз менше. Зокрема восьмий тепер ходить замість раз в 15 хвилин раз у 2,5 години! Не люблю тролити, але тут мене особисто стосується і мого кошилька, бо платити за цю реформу прийдеться не тим, хто їздить власними авто, а пасажирам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Черкащани 05.07.2012 20:03
Найбільше ми страждаємо від викидів "Азоту", почесного президента якого так старанно рекламують останнім часом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100