реклама

реклама

Наметове містечко на захист української мови хочуть прибрати із Соборної площі.

Нагадаємо, учора ввечері це хотіли зробити, мотивуючи рішенням суду. Нині біля облдержадміністрації стоїть кілька автобусів, які привезли людей на святкові заходи, що мають відбутися на площі до свята Івана Купала. На лавках біля фонтанів уже починають розкладати речі.

 

– Після того, як ми з суду повернулися сюди, вночі до нас вийшов заступник голови облдержадміністрації Едуард Івакін і сказав, що в нашому повідомленні неправильно зазначене місце проведення, бо Соборної площі не існує. Він почав показувати документи з кадастру, зауваживши, що в них заплановане тут встановлення сцени на вечір, бо буде відбуватися свято Івана Купала, – розповідає один з активістів ВО «Свобода» Андрій.

Тим часом до містечка підходять черкащани, ставлять свої підписи. Андрій розповідає, що навіть російськомовні черкащани висловлюються за одну державну мову.

– Я приєднуюся до вашого лозунгу! Геть Януковича, – каже пенсіонер Іван Михайлович. – Мова повинна бути одна. Гнати їх треба!

– Правильно, і я за це, – підходить ще одна жіночка.

На майдані чергують і відомі черкаські опозиціонери – депутат міськради від «Батьківщини» Микола Булатецький та керівник обласної організації «Батьківщини» Анатолій Бондаренко.


Микола Булатецький переконаний, мотивуючи святом Івана Купала, влада шукає привід, як прибрати містечко без скандалу.

– Ми хочемо не прибрати, а об’єднатися. Он, бачте, люди готуються до свята, вони підтримують позицію мови і України. Тут рушники, горшки, пісні українські. Ми разом візьмемо участь у святкуванні, – каже депутат. – Це для судових виконавців і для донецьких немає Соборної площі, а для черкащан вона є. Я сам виховав тисячі молодих людей. І якщо влада не поважатиме нашу думку, то я покличу тисячі своїх вихованців, щоб вони прийшли і підтримали нашу позицію про те, що площа належить Черкасам. Ми не маємо наміру звідси йти.

«Прочерк» хотів почути позицію з цього приводу заступника губернатора Едуарда Івакіна, однак той відмовився коментувати через зайнятість і попросив звернутися після обіду.

Утім раніше питань про існування Соборної площі у влади не виникало. Свого часу колишній заступник голови ОДА Юрій Тимошенко казав, що Соборна площа – це не лише територія перед облдержадміністрацію, а й територія за нею і «аж до «Юності».

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Соломон 07.07.2012 14:07
Я сам виховав тисячі молодих людей. І якщо влада не поважатиме нашу думку, то я покличу тисячі своїх вихованців - М.Булатецький

А скільки с.....в навчаючи, у побудованому на теріторії училища генделику "Хоббі"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Марія 07.07.2012 02:54
Ганьба нинішній владі! Проти кого виступаєте? проти своїх дітей?Батьків? Кого ви боїтесь? Простих людей? То вимітайтеся геть, свора ворів і нахалюг разом з Тулубом і приберіть оті його Тулубові я...я.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 федор припципиальный 06.07.2012 17:15
действительно соборной площади нет есть площадь два сережиных я....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100