реклама
Sucurity Police

реклама

Станом на 6 березня ніхто із засновників та керівництва групи компаній “Нова якість” не отримував підозр. У компанії наголошують, що учора керівництво було на робочому місці, ніхто не переховувався.

У який спосіб фіскальники встановили, задокументували та припинили правопорушення - теж невідомо. Про існування незрозумілих податкових порушень та кримінальне провадження у компанії дізналися із фейсбук-сторінки Державної фіскальної служби в Черкаській області.

Як повідомив адвокат групи компаній “Нова якість” Максим Підгорний, станом на сьогодні підозра у визначений спосіб нікому не вручена.

- Викликає обурення констатування правоохоронними органами дій, що не мають місця та не підтверджені жодними документами. Адже статті 277 та 481 КПК України визначають послідовні, залежні одна від одної процесуальні дії щодо вручення підозри. А саме: складання повідомлення про підозру як письмового документа та здійснення письмового повідомлення про підозру, як комплексу дій щодо прийняття процесуального рішення, його оформлення у вигляді письмового документа, подальшого проголошення та безпосереднє вручення з роз’ясненням прав особи, якій проголошено підозру. Наявність лише складеного повідомлення про підозру, без вручення його належній особі, не може свідчити про факт виконання всіх процесуальних дій, а отже, про вручення підозри та набуття статусу підозрюваного, - говорить Максим Підгорний.

Додає: повідомлення щодо “припинення злочинної схеми”, “ухилення від сплати податків”, “завдані збитки державі” тощо мають свідомо викривлений характер.

- Попередньо встановлені дані слідства не є юридичним фактом чи підставою для визнання особи винної у чомусь без рішення суду. Презумпція невинуватості у цій країні ще ніким не відмінялася, - наголошує адвокат.

За словами бухгалтера групи компаній “Нова якість” Надії Кудринської, за увесь період діяльності товариства не мають заборгованості з податків, зборів та обов'язкових платежів до бюджету. Публікуємо у пості частину витягів з інформаційної системи органів ДПС щодо розрахунків.

- За 21 місяць бюджети усіх рівнів отримали від наших компаній 53 мільйони 112 тисяч 400 гривень податків. За цей період ми не маємо жодної простроченої заборгованості з платежів до бюджету. Навпаки, на сьогоднішній день Товариства щомісячно сплачують до місцевого бюджету єдиний податок завчасно, на підставі попередніх розрахунків, не чекаючи настання дати сплати податку, - говорить головний бухгалтер. - Із офіційного релізу ДФС у соцмережі ми поки навіть не розуміємо, про яке ухилення і від якого типу податків йде мова, адже не отримували жодних податкових повідомлень-рішень про донарахування податків від контролюючих органів.

Адже згідно ст. 54 розділу ІІ Податкового Кодексу України, “Крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені цим Кодексом. Така сума грошового зобов'язання та/або пені вважається узгодженою."

- Тобто на сьогоднішній день всі податки, нараховані товариствами згідно податкових звітів, сплачено своєчасно та в повному обсязі. Контролюючі органи мають право здійснювати донарахування податків, зборів та платежів на підставі проведення перевірок. Жодних перевірок правильності обчислення податків та обов'язкових платежів, запитів та інших заходів з боку контролюючого органу, а саме ДПІ в м. Черкаси, до Товариств не надходило, - додає бухгалтер.

Засновник групи компаній “Нова якість” Андрій Бортник нині перебуває у відрядженні. Каже, здивований цією “гучною” заявою фіскальної служби і дізнався про неї також із соцмереж. На його особисту думку, це провадження пов'язане зі справою майже річної давнини щодо обслуговування ліфтів. Він припускає, що це наслідки конфлікту із ліфтовим господарством. Ще у травні минулого року в цього підприємства закінчилася дія договору з “Новою якістю” на обслуговування ліфтів у багатоквартирних будинках.

- Відтоді вони нам так і не повернули технічну документацію та у такий спосіб поставили під загрозу життя мешканців. Тому на підставі звернення групи компаній “Нова якість” було відкрито кримінальне провадження №12020251010002609 щодо неправомірних дій посадових осіб підприємтва з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, - коментує Андрій Бортник. - Коли ми виграли у першій інстанції справи (номери у першому коментарі під постом) по витребуванню технічної документації на ліфти, почалися спроби тиску. Спочатку нам пропонували укласти договір на обслуговування на невигідних для мешканців та нашої компанії умовах, а потім взялися за такі способи “впливу”.

У “Новій якості” обурюються таким гучним та безпідставним заявам. Компанія працює у законному полі та відповідально ставиться до сплати податків. Тому безглузді заяви та дії фіскальників оскаржуватимуть в усіх відповідних інстанціях.

Квитанції та витяги з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами можна переглянути за покликанням.

Матеріал надано пресслужбою ГК «Нова якість».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 Сашко Барон-Коін 07.03.2021 23:06
Бортника - вивезти на звалище, як крупногабарит!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 щука 07.03.2021 15:52
Нова якість прагне забрати в ”черкасиліфта” утримання ліфтів, тобто жирний шматок від грошей, які ми платимо як квартплату, не віддавати ”Черкасиліфтові ”, а залишити собі. Але нічого в неї не вийде, бо там чиновники Технагляду ”в долі”.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 007 06.03.2021 20:18
Нарешті хоч податківці вжарять "Нову пакость". Толя, де ти подівся, коли вже ти місто спасеш?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100