реклама

реклама

Захід «Ноосфера. Інженерія майбутнього» відбувся в Черкасах у науково-технічній лабораторії Noosphere Engineering School сьогодні, 12 квітня. Його присвятили 60-річчю першого польоту людини в космос.

1618220802-947

Про це повідомляє Zmi.ck.ua.

Захід розпочався із дискусії щодо питань розвитку інноваційного та інженерного потенціалу міста Черкаси та області. Зауважимо, що саме в Черкасах розташована одна з семи локацій Noosphere Engineering School в Україні (інші у м. Житомир, Київ, Рівне, Дніпро).

Під час заходу спікери та запрошені гості обговорили питання синергії науки, освіти та бізнесу.

Після цього було презентовано успішні проєкти космічної тематики від школярів Черкащини та студентів міста Дніпра. Зокрема – проєкти-фіналісти міжнародного конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge: PancakeSat та Студентська ракета.

«Тут я навчаюсь уже понад півтора року. PancakeSat – це розробка дешевих супутникових апаратів як для навчальних цілей, так і для будь-якого напрямку, який обере споживач. Я працюю над розробкою інженерного та програмного забезпечення. Ми робимо дешеві конструкти, які студентам допомагають вивчати конструювання супутникових апаратів, їхню зборку та запуск на орбіту. Новий погляд  може змінити ставлення людей до космосу та виготовити щось нове», – розповідає один із розробників PancakeSat Павло Усатюк.

Інжинірингова школа Noosphere (або Noosphere Engineering School) – це спільний проєкт «Асоціації Noosphere» та провідних ЗВО України, який популяризує інженерну освіту та створює в Україні екосистему, сприятливу для розвитку інноваційних студентських стартапів. Серед найбільш успішних розробок, реалізованих на базі Noosphere Engineering School – мобільний додаток «My Pol», система автоматизованого управління вогнем артилерії «ArtOS», система моніторингу якості повітря YourAirTest, розумна сигналізація для велосипедів WheelKeep та інші.

ГО «Асоціація Noosphere» – некомерційна громадська організація, яка популяризує наукові дослідження та науковий підхід.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100