реклама

реклама

Кожна четверта редакція стикається з перешкоджанням журналістській роботі під приводом карантину. Про таке на персональный сторінці в соціальній мережі Facebook пише голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Він зазначає, що журналісти місцевих медіа скаржаться на закритість місцевої влади і вибірковість допуску на заходи під час пандемії COVID-19. Про це свідчать результати масштабного опитування редакторів і журналістів друкованих ЗМІ, проведеного Національною спілкою журналістів України в березні-квітні 2021 року.

630_360_1485180517-5865

На запитання: "Чи зустрічалися ви з перешкодами для відвідування заходів за участі представників влади – під приводом карантинних обмежень?", – ствердно відповіли 47 із 244 осіб, які взяли участь в опитуванні, або 20% учасників.

Ще близько 5% учасників зазначили, що журналістам їхньої редакції влада не повідомляє про проведення заходів.

Таким чином, щонайменше у 25% представників медіа під час карантину виникли проблеми у висвітленні діяльності органів влади.

В деяких областях журналістам обмежили вільний вхід до адміністративних будівель.

Недопущення журналістів на публічні заходи за участі представників влади під приводом дотримання протиепідемічних обмежень – ситуація, притаманна місцевій владі і в інших областях. Про такі факти повідомили під час опитування журналісти.

"В постанові Кабінету міністрів про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території України не міститься заборони на роботу журналістів. Карантин не може бути підставою для непрозорої діяльності органів влади та для перешкод у роботі журналістів. Замість обмежень місцева влада має організувати свою діяльність так, щоб забезпечити відкритість до суспільства. Недопущення, ігнорування або сегрегація журналістів унеможливлюють суспільний контроль за діями влади, створюють підстави для зловживань", – наголошує перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100