реклама
Sucurity Police

реклама

Асоціація виробників молока України (АВМ) встановила в Умані перший молочний автомат виробництва швейцарської компанії BRUNIMAT GmbH, обʼємом 200 літрів, з якого можна придбати на розлив мінімально оброблене молоко (охолоджене до 4°С). Молокомат встановлено у магазині «Фуршет», що знаходиться за адресою вул. Паризької комуни, 31.

Ціна молока становить 7 грн. за літр, що майже у два рази дешевше, порівняно з цінами за якими продають молоко у київських чи харківських молокоматах. Молокомат буде заповнюватись свіжим молоком щодня.

Молоко для уманського автомату поставляється від великих молочних господарств. Воно фільтрується та охолоджується, а самі автомати мають систему очищення і дезінфекції, тому можна не сумніватися, що якість цього молока є надзвичайно високою. Технологія обробки (доїння та зберігання) дозволяє уникнути контакту молока із зовнішнім середовищем: на фермах молоко з доїльного апарату молокопроводом переливають у герметичний охолоджувальний резервуар, де молоко миттєво охолоджується з температури 37°С до 4°С. Це охолоджене молоко (жирністю 3-3,4%) заливають у баки,  зроблені з харчової нержавіючої сталі. Потім баки завантажують в ізотермічну вантажівку з підтримкою температури 4° при транспортуванні і доставляють в молокомати. У свою чергу, в молокоматі є компресор, який охолоджує і постійно підтримує температуру молока на рівні 2-4°С.

«Система молокоматів дуже популярна в Європі та Росії. Це зручний спосіб отримання якісного і свіжого молока, що потрапляє до споживача прямо від сільгоспвиробника. Встановлення молокоматів від АВМ – це певною мірою соціальний проект, оскільки така ціна молока буде доступною для всіх верств населення. Хоча лише покупка, доставка та установка одного такого молокомату обходиться нам майже у 10 тис євро», – прокоментував президент Асоціація виробників молока України Андрій Дикун.

Цей проект буде розвиватися: до кінця року АВМ планує встановити ще два молокомати в людних місцях Умані. Про це інформує прес-секретар АВМ.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Vahhh 31.07.2012 11:53
І нам хочеться в Черкасах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 2222 31.07.2012 09:14
Дикун зашевелився)))В идно,що вибори наближаються))) )Чому ж його раніше не встановили?))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Сергій 31.07.2012 07:46
Прикольна штука. Таке треба і в Черкасах встановити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100