реклама
Sucurity Police

реклама

З 30 липня в Черкаській області переважає 4 (високий) клас пожежної небезпеки, а на початку серпня в більшості районів області очікується 5 (надзвичайно високий) клас пожежної небезпеки. Тому жителям регіону слід бути обережними при поводженні з вогнем, особливо поблизу лісових масивів та парків. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Фото - AFP

Фото - AFP


– За нашими розрахунками 1-ій десятиденці характер погоди суттєво не зміниться, проте в області не очікується досягнення екстремальновисоких високих температур +40°. Однак денні температури сягатимуть +29-33°. Переважатиме суха погода, лише всередині декади можливі короткочасні грозові дощі, які суттєво не вплинуть на стан пожежної небезпеки в області. Більш прохолодну погоду можна очікувати в другій половині серпня, – зазначає Віталій Постригань.

Зазначається, що цьогорічний липень на Черкащині видався надзвичайно спекотним з нерівномірним розподілом опадів у часі та по території.

Так, середня температура повітря за місяць становила +24°, що на 4° вище кліматичної норми. Така висока середня температура повітря по області спостерігається 5-й раз за повоєнний період спостережень (1959, 2001, 2002, 2010 рр.).

При цьому, підвищений середній температурний фон спостерігався у всіх декадах місяця: за 1 декаду - на 6° вище кліматичної норми, за 2-гу – на 2° вище кліматичної норми, за 3-ю - на 4° вище кліматичної норми.  Найбільш спекотно було в періоди 3-10 та 26-31.07. Упродовж 15-19 днів, що в 3-4 рази більше звичайного, максимальна температура повітря підвищувалась до +30° і вище сягаючи +34-36°.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100