реклама

реклама

Тендер на придбання тролейбусів у Черкасах знову призупинили. Чергове підприємство-виробник електротранспорту надіслало скаргу до Антимонопольного комітету України. Цього разу скаржиться «Богдан Моторс». Такі дії призупинили мінімум на місяць процес проведення тендеру, а відтак відтерміновують і поставку нових тролейбусів.

– Це свідомий саботаж підприємством проведення нашого тендеру, оскільки воно просто не в змозі виконати всі наші умови, які ми змінили кілька тижнів тому, – говорить міський голова Сергій Одарич. – Аби убезпечити себе та в результаті проведення тендеру отримати і товар, і не витратити марно кошти, ми прописали додатковий пункт про банківську гарантію. Краще тиждень почекати, ніж потім бігати місяцями чекати на тролейбуси чи вимагати повернення коштів.

Крім того, на початку року було прописано в умовах тендеру поставку 30 тролейбусів. Але згодом розділено предмет закупівлі на дві частини: 15 тролейбусів переможець тендеру мав поставити цього року, ще 15 – наступного. За словами заступника директора департаменту економіки та розвитку Олександра Барабохи, міська влада зробила це, виходячи із того, що тендер постійно переносився, тому існує вірогідність того, що підприємство-переможець може не встигнути виготовити таку кількість тролейбусів. Тому і розбили на два роки, таким чином спростивши умови участі у торгах.

— Але тепер за скаргою завод «Богдан» хоче змусити вимагати поставки усіх 30 тролейбусів ще цього року. У його скарзі зазначається про порушення прав можливого учасника тендеру, про стислі терміни подачі документів тощо, але висновок у скарзі доволі несподіваний: скаржник просить строком поставки 30-ти тролейбусів визначити 31 грудня цього року. Але це взагалі може зірвати проведення тендеру, адже реально угоду швидше за все буде підписано лише у жовтні. За два-три місяці такий обсяг поставки навряд чи жодне підприємство спроможне здійснити. Крім того, здійснюючи поділ за роками, ми чітко усвідомлюємо, що наслідком таких дій неодмінно стане посилення конкуренції між учасниками, що неодмінно призведе до зниження вартості закупівлі. А скаржник навпаки прописує свої «побажання» таким чином, аби цю конкуренцію мінімізувати - наголошує Олександр Барабоха.

Нагадаємо, це вже не перша скарга до Антимонопольного комітету України. Тендер на купівлю тролейбусів мав відбутися ще 30 травня. Проте через скаргу Львівського заводу до Антимонопольного комітету щодо умов оголошеного тендеру торги призупинили. Антимонопольний комітет розглянув скаргу, визнавши правомірними дії Черкаської міської ради, яка оголосила тендер на придбання тролейбусів для міста. Нині на нас очікує розгляд скарги від іншого виробника.

Про це інформує прес-служба міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Василь 02.08.2012 12:13
Скоро в Черкасах пустять гужові маршрутні брички. ТОМУ ЩО хасиди ніяк не можуть поділити гнилий апельсин :-x

А тендер виграє Жашкіський конєзавод :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Марго 02.08.2012 07:44
ГРАМОТНО КИДАЮТ ПАНИ КАНДИДАТКУ ОТ ФИРТАША!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Халва 01.08.2012 19:40
От того что тысячу раз раз Черкащанам скажут тролейбус, лучше не станет на бул. Шевченко. Вам предлагали мера Влизло не захотели теперь стоните сколько сможете.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Артём 01.08.2012 18:09
Цитую Vahhh:
Говорять,що подарований тролейбус від Жуковської,біга є по Житомиру.
Хто його бачив в Черкасах?

Нет его в Черкассах! Катается по Украине! Такого тупого развода ещё не видел!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Karmen 01.08.2012 17:28
Перший,хто може блокувати це питання,є пан Барабоха.
Виявляється,що Карась таки був мирною рибою у зрівнянні з першим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Vahhh 01.08.2012 17:26
Говорять,що подарований тролейбус від Жуковської,біга є по Житомиру.
Хто його бачив в Черкасах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ой 01.08.2012 17:13
Черкасам з тролейбусами наче пороблено...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100