реклама

реклама

Голову правління кредитної спілки, який своїми діями ошукав понад 3 000 вкладників, завдавши збитків на суму, яка перевищує 15 мільйонів гривень, Придніпровським районним судом міста Черкаси звільнено з-під варти. Про це інформують в прес-службі обласного управління МВС.

УБОЗ УМВС України в Черкаській області спільно зі слідчим відділом прокуратури Черкаської області проводиться розслідування кримінальних справ порушених за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України відносно незаконних дій керівництва кредитної спілки «Фортеця». Дані особи протягом 2004 -2009 років систематично проводили фіктивні видачі кредитів на підставних осіб та в подальшому вкладали кошти у власні або фіктивні фірми з метою їх розкрадання та привласнення. Окрім того службові особи кредитної спілки підшукували малозабезпечених осіб які за мізерну винагороду та під різними приводами надавали свої паспорти та необхідні документи за допомогою яких в подальшому отримувалися кредити. Особи на яких були оформлені кредити про їх існування нічого не знали. В подальшому викрадені кошти легалізовувались через купівлю нерухомості та  земельних ділянок в різних областях України та Росії. Загалом від злочинних дій керівництва спілки постраждало близько 3000 вкладників по всій Україні.

Після порушення кримінальної справи голова правління кредитної спілки намагаючись уникнути покарання виїхав з міста у невідомому напрямку. Протягом 2009-2012 років дана службова особа знаходилася у міждержавному розшуку. В січні цього року його було затримано в Російській Федерації, звідки в червні він був екстрадований до України. Але не зважаючи на суму збитків, яка перевищує 15 мільйонів гривень, завдану службовцем потерпілим у цій справі, а також вагомі аргументи правоохоронців та прокуратури про незмінну міри запобіжного заходу, суддя Придніпровського районного суду міста Черкаси на першому ж засіданні прийняв рішення про звільнення даного службовця з під варти. На даний час місцезнаходження даного громадянина невідоме.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 правдоруб 03.08.2012 14:00
а может наконецто пора уже сказать, что приднепровский суд - самый продажный суд в мире, что любое самое несправедливое решение в приднепровском суде можно купить - были бы деньги, и что если их нет то приднпровский суд будет ну оооочень суров и совсем несправедлив, и что если когдато дойдет до колиивщины, то начинать нужно именно с этих оборотней в мантиях!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 в курсе 03.08.2012 10:10
А що вкладчики молчат? Или они тоже как суд и прокуратура, прониклись верой и уважением к выдающейся личности Бурлая?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100