реклама

реклама

Завершено капітальний ремонт та введено в експлуатацію сучасний рентгенівський кабінет № 2 в Першій міській лікарні м. Черкаси, повідомляють у міськраді.

IMG_1935_1

Для проведення якісної діагностики пацієнтів тут встановлено систему рентгенографічну і флюороскопічну OPERA T30cs. Апарат, виробництва провідної італійської компанії General Medical Merate, дозволяє збільшити кількість обстежень та знижує дозу опромінення як хворих, так і медпрацівників. На ремонт та закупівлю обладнання із міського бюджету було виділено більше 5,5 млн грн.

«Донедавна тут стояло обладнання 80-х років минулого століття, що морально і фізично застаріло та постійно виходило з ладу. Новий рентген-апарат дозволяє розширити перелік досліджень і знизити рівень опромінення пацієнтів, а наявність дистанційного управління мінімізує рівень опромінення медичних працівників. Дана система використовує сучасну високочастотну технологію для отримання якісних обстежень в усіх сферах радіо діагностики», – зауважив головний лікар закладу Тимофій Тронц.

Система має робочу станцію лікаря-рентгенолога із програмним забезпеченням. Спеціальна конструкція діагностичного стола дозволяє пацієнтові легко піднятися на нього або зійти у вертикальному та горизонтальному положенні. Цей рентгенівський комплекс використовують в гастроентерології, радіотерапії, педіатрії, урології, гінекології, екстреній медицині та травматології.

За словами міського голови Анатолія Бондаренка, таке обладнання хоч і дороговартісне, але дуже потрібне нашому місту і його жителям:

– За нинішньої непростої епідеміологічній ситуації рентгенологічні обстеження є надзвичайно важливими та затребуваними. Мова йде й про планові, й ургентні випадки й, звичайно, у контексті непростої ситуації із пандемією коронавірусної інфекції. Переконаний, що цей апарат допоможе нашим лікарям врятувати ще більше життів містян, завдяки проведенню високоякісної діагностики.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100