реклама
Sucurity Police

реклама

Титуловані черкаські спортсмени, майстри спорту з кульової стрільби Дар’я Шаріпова та Сергій Куліш долучилися до виставки «Олімпійське сузір’я України», яка триває в обласному краєзнавчому музеї, та принесли сюди свою олімпійську форму і нагороди з багатьох міжнародних змагань. Експонати буде представлено черкащанам на День незалежності.

На виставці днями з’являться і нагороди Сергія та Дар’ї

На виставці днями з’являться і нагороди Сергія та Дар’ї


– До цієї дати в нас буде «день відкритих дверей», тобто всі виставки черкащани зможуть переглянути безкоштовно, – каже заступник директора музею, заслужений працівник культури України Тетяна Кайдалова.

Під час зустрічі в музеї Дар’я та Сергій поділилися враженнями від участі в Олімпіаді. І хоч призових місць вони не отримали, але здобули чималий досвід. Утім, як кажуть, умови для стрільців у Лондоні – не з найкращих.

– Інколи на змаганнях буває дуже холодно, я просив, щоб мені набрали в пляшку гарячої води, бо аж трясло. Місце для стрільби організували під відкритим небом, – розповідає Сергій.

Це його перша участь у «дорослій» Олімпіаді. До цього був на юнацькій у Сінгапурі.

Також, як каже Дар’я Шаріпова, в Лондоні було не дуже зручне покриття підлоги. І ще заважав досить важкий, притаманний тамтешньому клімату вітер.

– Температура дуже впливає. Були старти з 8 ранку, коли на вулиці всього 5 градусів. Пам’ятаю, свого часу брала участь у змаганнях, де навпаки було дуже жарко. А ми в гумових костюмах… – ділиться враженнями спортсменка.

Її тренер Віктор Нагній каже: бувають випадки, що від спеки стрільці просто втрачають свідомість.

– Коли щось не виходило, в мене нерідко виникали думки покинути спорт, але зараз такого немає, я себе переборюю, – розповідає Дар’я.

Каже: до Олімпіади готувалися чи не щодня – по два тренування 6 разів на тиждень.

Обоє стрільців: і Сергій, і Дар’я займаються кульовою стрільбою ще з 10-річного віку. Мають чимало нагород найвищого рівня.

Олімпійська форма Дар’ї Шаріпової

Олімпійська форма Дар’ї Шаріпової


Ще одна спортсменка, яка брала участь у Олімпіаді в Лондоні  - легкоатлетка  Юлія Олішевська. Її тренер Леонід Сіренко, директор черкаської школи олімпійського резерву каже: нині для спортсменів у Черкасах не створено належних умов. Якщо взимку є де займатися, то влітку – доводиться їздити на тренування аж у Гребінку, бо відкритих стадіонів з синтетичним покриттям немає. Це відбиває охоту в дітей та підлітків тренуватися, а отже – впливає на подальші їхні результати.

Нагадаємо, загалом  Черкащину на Олімпіаді та Паралімпійських іграх представляють 8 черкаських спортсменів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100