реклама
Sucurity Police

реклама

Аби запобігти виникненню помилок та неточностей при складанні списків виборців, черкаська влада запрошує жителів уточнити свої персональні дані.

Це можна зробити особисто або, якщо особа нездатна пересуватись самостійно, письмово уповноважити на таке звернення іншу особу. При собі обов’язково потрібно мати паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України. Про це повідомляє прес-служба МВК.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства виборець може бути включений до Реєстру лише за одною виборчою адресою, яка визначається за зареєстрованим місцем проживання.

Уточнити персональні дані можна звернувшись до відділів ведення Державного реєстру виборців Придніпровського та Соснівського районів м.Черкаси за адресою: бульв. Шевченка, 307

Відділ ведення Державного реєстру виборців Придніпровського району - каб. 204-205, тел. 45-22-63, 45-20-02, 35-24-19

Відділ ведення Державного реєстру виборців Соснівського району - каб. 301, тел. 32-22-31, 32-22-29, 32-22-28

Графік роботи відділів:

Понеділок - четвер:  з 8 год.  до 17 год. 15 хв.

П’ятниця: з 8 год. до 16 год.

Обідня перерва: з 13 год. до 14 год.

Вихідні дні: субота та неділя

Виборець має знати !

Права виборців:

Кожен виборець має право:

1) подавати свої персональні дані до відповідного органу ведення Реєстру;

2) отримувати інформацію про своє включення (невключення) чи включення (невключення) інших осіб до Реєстру;

3) отримувати інформацію про використання своїх персональних даних для цілей, не передбачених Законом України ''Про Державний реєстр виборців'' (далі –Закон), зокрема про те, кому і з яких підстав надавалася інформація про нього;

4) одержувати на безоплатній основі у будь-який час від відповідного органу ведення Реєстру в доступній формі вичерпну інформацію про свої персональні дані, внесені до Реєстру, в установленому цим Законом порядку;

5) звертатися в порядку, встановленому цим Законом, до відповідного органу ведення Реєстру з мотивованою заявою щодо неправомірного включення (невключення) до Реєстру себе чи інших осіб, запису про себе чи про інших осіб, виправлення недостовірних відомостей Реєстру щодо себе або інших осіб;

6) оскаржувати в установленому законом порядку рішення/дії чи бездіяльність органів Реєстру;

7) захищати будь-якими не забороненими законом засобами свої права та законні інтереси у разі їх порушення під час ведення Реєстру.

Звернення виборців до відділу ведення Реєстру

Особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру (стаття 19 Закону).

Кожен виборець у разі зміни його персональних даних, може особисто звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі. До заяви додаються документи (копії документів), що підтверджують ці зміни. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали надаються органу ведення Реєстру. Виборець, який не здатний пересуватися самостійно, може уповноважити на подання такої заяви іншу особу. У разі звернення щодо зміни виборчої адреси виборець подає органу ведення Реєстру за новою виборчою адресою заяву, до якої додаються документи (копії документів), що підтверджують зміну виборчої адреси виборця.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100