реклама

реклама

За словами Едуарда Вербінця, одного із адвокатів представників Національного корпусу Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша, яких тримають під вартою, перенесення засідання апеляційного суду спрямоване на затягування справи та продовження незаконного тримання партійців під вартою.

photo_2021-09-27_12-10-42-1024x576


Про це повідомляють у Національному корпусі.

Нагадаємо, Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша, рішення щодо арешту яких учора мало оскаржуватись в Київському апеляційному суді, не доставили на судове засідання. Також не було організовано відеоконференції із СІЗО для участі заарештованих у засіданні поза межами приміщення суду. Саме засідання перенесли на 5 жовтня.

«Сьогоднішнє судове засідання було зірване органами державної влади. Незабезпечення явки підозрюваних чи обвинувачених до суду є безумовною підставою для відкладення судового засідання і механізмом відтермінування розгляду справи. Підзахисним не організували особисту явку, хоча ми про це клопотали. Крім того, включити камеру складає 5 хвилин, і нескладно доставити затриманого з камери до кабінету, де буде відбуватися відеоконференцзв’язок. Тому я виправдань не бачу і можу це трактувати лише як цілеспрямований зрив засідання й продовження незаконного тримання Довбиша і Кухарчука під слідством», – заявив адвокат.

Захисники зазначили, що будуть подавати відповідні скарги через те, що Кухарчука і Довбиша не доставили на судове засідання. Також захист планує звертатись до Європейського суду з прав людини у зв’язку з обмеженням права підзахисних на доступ до правосуддя.

Крім того Едуард Вербінець повідомив, що подав клопотання про можливість оформити нотаріальну довіреність на представництво інтересів Кухарчука, який бере участь у виборчій кампанії як кандидат у народні депутати. Втім, за словами захисника, поки що відповідне клопотання не задовільнили.

«Все це – умисні й узгоджені різними гілками влади дії, спрямовані на те, щоб Кухарчук був фізично обмежений у праві участі у виборах, а також, щоб він продовжував перебувати в СІЗО», – зазначив Вербінець.

Представник Черкаського осередку Національного Корпусу Ігор Зайчук під час акції під апеляційним судом сказав про те, що репресії викликані страхом влади, яка відчуває загрозу з боку ветеранів російсько-української війни.

«Влада боїться ветеранів, тому закриває їх в СІЗО за сфабрикованою справою. Вона боїться навіть бачити їх в суді. Закривши наших хлопців, влада хотіла, щоб ми розбіглись, а наш рух припинив діяльність. Натомість до нас приходять нові люди, а навколо справи черкаських ветеранів гуртується проукраїнська спільнота», – сказав він.

Нагадаємо, що Дмитро Кухарчук та Олег Довбиш перебувають в СІЗО з 30 серпня. Їх підозрюють у тому, що вони вчиняли хуліганські дії під час акції протесту під Офісом президента.

photo_2021-09-27_12-20-25-1024x576

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100