реклама

реклама

За новою транспортною системою значно зросте швидкість руху громадського транспорту. У цьому переконаний міський голова Черкас Сергій Одарич. Про це він розповів журналістам сьогодні під час прес-конференції.

– Ми б хотіли вийти на середню швидкість 40-45 кілометрів. Зараз, для прикладу, швидкість транспорту – 20-25 км. Громадський транспорт повинен рухатися удвічі швидше, ніж він рухається на сьогоднішній день, – заявив мер Черкас.

За його словами, підвищення швидкості досягатиметься відповідним регулюванням світлофорних об’єктів. Нові світлофори, які зараз встановлює міська влада, вже оснащені спеціальними засобами регулювання руху.

– Їде автобус чи тролейбус. На ньому обладнаний датчик GPS. Коли він наближається до світлофорного об’єкта, світлофор отримує сигнал і забезпечує беззупинкове проходження цього транспортного засобу через перехрестя, – зазначив Одарич.

Міський голова пояснив: якщо необхідно, світлофор затримуватиме на кілька секунд перемикання зеленого світла на червоне для того, щоб автобус пройшов без зупинок. Якщо ж він стоїть у червоному режимі, переключатиметься на зелений, щоб автобус чи тролейбус без перешкод проїхав перехрестя.

Транспортні засоби обладнуватимуть «з кишені» перевізника, адже ця умова буде закладена у конкурс.

Така ж система діятиме для карет швидкої та пожежних машин. Обладнання на одну машину коштує 100-120 доларів. На «швидких» його вже встановили.

– Коли ми поставили обладнання на «швидкій», відразу зекономили 20% пального. Із 18 хвилин прибуття до пацієнта ми опустились на 12, – зазначив Сергій Одарич. – Крім того, ми знаємо, де яка машина на цей момент знаходиться. Таким чином уникли якихось липових рейсів, поїздок на якісь «перекури», «пиво» і так далі. Сьогодні усе це фіксується.

За словами Одарича, поки що така система не діє в жодному українському місті, однак її вже почали впроваджувати, зокрема, у Львові.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Дядя Вася 21.08.2012 10:04
Cоветский Союз.Планерка в колхозе."На повестке дня два вопроса:ремонт свинарника и строительство коммунизма. Гвоздей не завезли, поэтому переходим сразу ко второму вопросу."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 федор принципиальный 21.08.2012 09:06
ты дороги отремонтируй вначале замахнулся на повышение скорости фантазер а светофоры небось будут работать только возле мэрии и ода и на выезде изгорода в мошны
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Крук 21.08.2012 07:28
Для початку потрібно забезпечити безперебійну роботу самих світлофорів, а вже потім іх "оптимізувати".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Валерій 20.08.2012 20:37
Пам'ятаю як казкар (він же за сумісництвом міський голова Черкас), розказував нам що жеки реорганізуєм в суби і понизиться плата за комуналку. Брехун.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 шаман 20.08.2012 19:10
Ну,хорошо,а если это время какая-то бабулька еле-еле переставляя ноги ползёт через пешеходный переход?да и нормальным гражданам ,что---летать да бы не угодить под туже скорую,не говоря о борзых водилах маршруток или другая машина не успела проехать перекрёсток? Не будет ли дополнительной аварийности?Или,как всегда---спасение утопающих---дело рук самих утопающих то биш самих пешеходов?Или хотели как лучше а получилось как всегда!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100