реклама

реклама

Працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з представниками УСБУ в Черкаській області в адміністративних межах Кам’янської ОТГ виявили факт незаконної порубки 1650 дерев.

Про це повідомив керівник Держекоінспекції центрального округу Дмитро Чайка.

5656

За його словами, розмір завданої державі шкоди становив майже 3 млн. грн, а за даним фактом вже відкрито кримінальне провадження.

Як повідомив у коментарі "Про все" начальник управління Державного екологічного нагляду в Черкаській області Олександр Позняков, порушення полягає в тому, що дерева вирубали без відповідної експертизи та дозволу на це.

- Дерева були розташовані за межами населеного пункту. А на їх вирубку отримали ордер, який дозволяє вирубувати дерева саме в населених пунктах. Аби все було законно, необхідно було видати лісорубний квиток. Для цього варто було залучити спеціальну організацію, яка проводить обстеження території та дає дозвіл на вирубку дерев, - додає Олександр Позняков

За його словами, посадова особа у Кам'янській ОТГ на свій розсуд видала невідповідний документ і тепер відповідатиме перед законом. Також він повідомив, що на тій ділянці росли дерева твердих порід: переважно клени та акація.

У пресслужбі ГУНП в Черкаській області журналістам "Про все" повідомили, що кам'янські слідчі відкрили провадження за ст.246 ККУ (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), а саму справу супроводжує СБУ.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Олександр 28.11.2021 00:15
У Смілі на ТЕС не один рік фури цілодобово везуть деревену.Тому нічого дивного масштабах такой вирубки немає. Дивно що мало зрубаили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Перехожий 26.11.2021 21:04
"На їх вирубку отримали ордер, який дозволяє вирубувати дерева саме в населених пунктах. Аби все було законно, необхідно було видати лісорубний квиток" Щось мені підказує, що лісорубний квиток видається на рубку дерев у лісовому фонді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 сокира 26.11.2021 13:34
Незаконно -це отакі захмарні тарифи людям ставити, так що нехай рубають і гріються
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100