реклама

реклама

Федерація_роботодавців_України Сьогодні на сесії Черкаської облради виступив директор Федерації роботодавців Черкащини Олександр Дорош, який зазначив, що звертається від імені середнього і великого бізнесу.

Він сказав, що до складу федерації входить 167 підприємств. І цими підприємствами за останні 10 місяців до державного бюджету сплачено 879 млн грн., з них до місцевого 450 млн грн.

– І ми глибоко схвильовані тим, що коїться в державі, зокрема, зростанням тарифів на енергоносії: електричну енергію, газ, вугілля. У результаті опитування, проведеного федерацією роботодавців серед підприємців, збитковими стали 91% опитаних, – зазначив доповідач.

Олександр Дорош сказав, що шалене здорожчання енергоресурсів б’є, насамперед по хімічній, скляній, керамічній і сільгосппереробці. У Черкасах, зокрема, є черкаський «Азот» та сільгосппереробка.

– Товаровиробники реагуватимуть на зростання газу і врешті споживачі змушені будуть платити за кінцевий продукт більше: хліб, сир, цукор. Тенденція до зростання вартості хліба продовжиться. Якщо не захистимо національного виробника, промисловість в країні буде знищена. Насамперед треба провести спільну нараду з представниками влади, роботодавців та представників енергогенеруючих компаній регіону. Створити антикризовий комітет! Також прошу підготувати звернення облради до ВРУ про створення антикризового комітету, щоб подолати енергетичну кризу. Якщо цього не зробити вчасно, країна може попасти в енергетичну пастку, вихід з якої потім може бути більш затратним, – сказав виступаючий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетична криза: не підключені до газу школи і підвищення тарифів на комуналку

Дорош зауважив, що часто купують імпортну продукцію в державі. А аналогічна продукція вітчизняного виробництва або не розглядається, або тендерна процедура виписана таким чином, що український виробник не може прийняти в ній участь.

– А це призводить до скорочення на українських виробництвах. Тож нам треба спрямовувати зусилля, щоб дати перевагу українським виробникам, – сказав виступаючий.

Насамкінець виступаючий підняв питання підготовки кадрів. Сказав, що необхідно спрямовувати зусилля для підготовки кадрів на промисловість.

– Професійне навчання відбувається за рахунок наших податків. Ми повинні провести аналіз, відкоригувати замовлення та надати звіти Міністерству освіти для коригування навчальних планів, – сказав Дорош.

Депутат Віталій Коваль, у минулому заступник голови Черкаської облдержадміністрації, зразу порадив присутньому депутату-колезі від освіти Валерію Данилевському та присутнім не відкладаючи планувати питання по профтехосвіти, органузовувати круглий стіл.

– Навіть протягом навчального року можна коригувати навчальні плани, вносити зміни, – зауважив Віталій Коваль.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 ДИДЫ ВЫПИВАЛИ 26.11.2021 18:35
Ситуація тривожна.Хрипатий блазень заявив що ахметов готує проти нього державний переворот.Енергетика в небезпеці панове!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100