реклама

реклама

Співробітниками податкової міліції ДПС у Черкаській області спільно з працівниками ГУПМ ДПС України в ході відпрацювання інформації щодо постачання неякісної горілчаної продукції в мережі роздрібної торгівлі Черкаської області, було проведено роботу із встановлення шляхів надходження фальсифікованої горілки на територію області та місця її виготовлення.

У результаті проведених оперативно - розшукових заходів податківцями встановлено, що виробництво фальсифікату здійснювалося на території Дніпропетровської області.

Так, в ході проведеної перевірки було встановлено, що 38-річний житель м. Дніпропетровська в приміщенні колишнього фермерсько-тваринницького комплексу, розташованого в одному із селищ Дніпропетровщини, не маючи спеціального дозволу (ліцензії), порушуючи цим чинне законодавство України, установив промислову лінію з розливу горілчаних напоїв, на якій незаконно виготовляв горілчані вироби з логотипами відомих виробників в Україні.

Також встановлено, що під час проведення перевірки на підпільному виробництві працювало 6 найманих працівників.

Під час проведення огляду приміщення колишнього фермерсько-тваринницького комплексу співробітниками податкової міліції було виявлено та вилучено, як речовий доказ, промислову лінію з виробництва горілчаних напоїв, готову фальсифіковану продукцію в кількості 4 тисяч літрів на суму понад 200 тисяч гривень, 8 тисяч літрів спирту на суму близько 420 тисяч гривень, 30 тисяч марок акцизного податку з явними ознаками фальсифікації та інше допоміжне устаткування для виготовлення горілки.

Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на орієнтовну суму понад 2 мільйонів гривень.

Відповідно до висновку лабораторії, вилучений спирт та виготовлені алкогольні напої не відповідають вимогам нормативно-технічної документації, які пред’являються до етилових спиртів та горілчаних виробів, а тому їх вживання становить загрозу для життя та здоров’я людини.

Наразі, за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів з використанням підроблених марок акцизного податку відносно зловмисника порушено кримінальну справу за ст.ст. 204 та 216 КК України.

На даний час проводиться подальше розслідування. Про це інформує начальник УПМ ДПСу Черкаській області, полковник податкової міліції Сергій Віннік.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100