реклама

реклама

За інформацією Головного Управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, у цьому році не варто боятися, що за роботу на виборах пенсіонерам зменшать або припинять виплату пенсії.

10 грудня минулого року набули чинності зміни до Закону України «Про вибори народних депутатів України», згідно з якими оплата праці членів виборчої комісії, а також осіб, які залучаються до роботи у комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій для відшкодування на оплату житлово-комунальних послуг тощо.

Отже, отримання пенсіонерами на виборах народних депутатів України доходу (виконання повноважень члена комісії на платній основі; оплата праці членів виборчих комісій за роботу в день голосування і в дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів; одноразова грошова винагорода членам виборчих комісій; оплата праці осіб, які залучаються до роботи комісії) не позбавляє права пенсіонерів на одержання пенсій, доплат, надбавок, підвищень, що призначаються і виплачуються непрацюючим одержувачам пенсій.

Крім цього, Кабінет Міністрів України 13 червня 2012 року вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення. Зокрема, індексація пенсій за період виконання пенсіонером робіт, пов’язаних з організацією та проведенням виборів народних депутатів України, провадиться як непрацюючому пенсіонеру, без урахування оплати праці, інформують у Головному управлінні Пенсійного фонду України в області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100