реклама

реклама

41-й Фестиваль Борщу, запланований на 1 вересня 2012 року у місті Кам'янка Черкаської області — під загрозою зриву. Про це повідомили його організатори. Фестиваль планують  провести у День міста.

«Ми хочемо організувати змагання між двома командами — з Кам'янки та Сміли. Я звернулася з офіційним листом у Кам'янську міськраду, щоб нам дозволили провести Фестиваль. Нам дозволили. Ми навіть запросили виконувачку обов'язків мера у журі. Вона погодилась. Ми позбирали усі дозволи від санстанції, пожежників. Але після того, як містом почав поширюватися анонс із зазначенням того, що Фестиваль підтримує єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції Сергій Рудик, нам відмовили у проведенні фестивалю. Ми вже привезли казани, дрова з Києва. Але нам не дають ні води, ні електрики, нічого. Зараз шукаємо генератор, придивляємось собі хоч якийсь майданчик», - зазначила  продюсер ТМ «Фестиваль Борщу» Марина Безсалова.

Ведучий Фестивалю Юрась Красюк каже, що вже закупив усі продукти і їде з Києва до Кам'янки.

«Ми хочемо зварити Холодноярський борщ, так як Кам'янка розташована поблизу урочища Холодний Яр, який в різні роки був центром партизанського руху українських патріотів.  Вже закупили 8 кілограмів буряка, 22 кіла картоплі, 20 кілограм капусти, 8 — моркви, 6 — цибулі, 4 півлітрові банки томатної пасти, стільки ж олії та 2 кілограми солі. Плануємо зварити 200 літрів борщу і безкоштовно роздати його людям», - розповів він.

У міськраді пояснюють, що фестиваль не дозволили проводити через те, що на стадіоні «Авангард», де проходитиме свято, вже немає місця.

«Цього року буде так багато заходів, що всі майданчики зайняті. Уже розписано, де стоятиме торгівля, де батути, де сцена. Ми можемо виділити під фестиваль майданчик на околиці міста. Але це ж треба забезпечити охорону громадського порядку, і пожежники щоб були, і швидка. А вони всі будуть біля стадіону. У інший день — будь ласка, хай звертаються», - розповіла виконувач обов'язків міського голови Кам'янки Надія Будянська.

Водночас на стенді біля стадіону «Авангард», де проходитимуть усі міські заходи, зазначено, що концерт 2 до Дня міста буде проводитись за підтримки кандидата у народні депутати, мера Сміли Вадима Решетняка.

Довідка.

Фестиваль Борщу - це сучасний, яскравий, інтерактивний кулінарний проект.

Це відкритий конкурс-дегустація як для «любителів» так і для професіоналів кулінарного мистецтва, який існує та підтримується виключно за рахунок приватних коштів та ініціатив.

На сьогодні він мандрує по регіонах України у вигляді презентаційних турів, під час яких відбувається збір місцевих (регіональних та авторських) рецептів борщу, розважальна програма (різноманітні змагання, конкурси, забави та інші розваги) для місцевих жителів та гостей Фестивалю, змагання з приготування обраних рецептів Борщу та неодмінно безкоштовна дегустація.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Василь 02.09.2012 09:01
хтось коли небуть чув, щоб хасиди не змагли поділити мацу? нє?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Крук 01.09.2012 06:58
"Ми вже привезли казани, дрова з Києва. Але нам не дають ні води, ні електрики, нічого."

А що на привезених з Києва дровах :lol: борщ кращий виходить? але раз вже привезли їх до Холодного Яру - потрібно було брати з Києва ще й воду та електрику (хоча причому електрика до варіння борщу на дровах у казанах - не розумію, те, що мікрохфона для спонсора не буде куди підключити, то да!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 ХХХ 31.08.2012 23:52
вже закупив усі продукти і їде з Києва до Кам'янки.
---
Питань немає, якщо цк від щирого серця, хай їде до дитячих будинків, сиріт, притулків бездомних та зварить їм київський борщ. Чи може це київський борщ підкупу виборців? То це зовсім інша справа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100