реклама

реклама

До чергової частини Соснівського райвідділу міліції міста Черкаси звернулось керівництво будівельної фірми з заявою про те, що до них надійшов лист з погрозами – невідомий зловмисник повідомляв про замінування приміщення, яке будівельна фірма саме реконструювала під розважальний центр.

При цьому, за сприяння в наданні додаткової інформації про місцезнаходження вибухового пристрою, «мінер» вимагав 5000 гривень. За вказаною адресою терміново виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом УМВС. До роботи було задіяно працівників ДАІ, фахівців вибухово-технічної та кінологічної служб.

До них приєдналися співробітники МНС та медики. Як повідомив начальник Соснівського райвідділу міліції підполковник міліції Руслан Висоцький, прибувши на місце пригоди, працівники міліції негайно евакуювали сорок будівельників, які працювали на об’єкті, прилеглу територію було оточено, рух транспорту перекрито.

Майже три години тривало ретельне обстеження будівлі на предмет виявлення вибухівки, однак жодного вибухового пристрою чи небезпечної речовини працівники вибухотехнічної служби не знайшли.

Роботи на будівельному майданчику були продовжені, рух транспорту відновлено, а правоохоронці розпочали проведення дій, спрямованих на встановлення особи, яка надіслала хибне повідомлення. Шляхом проведення слідчо-оперативних заходів оперативники менше ніж за дві години вийшли на слід «мінера». Ним виявився 49-річний колишній співробітник цієї ж будівельної компанії. Затримання чоловіка відбулося у його квартирі, після чого він був доставлений до Соснівського райвідділу міліції для надання пояснень.

Під час розмови з працівниками міліції чоловік не заперечував свою причетність до повідомлення про замінування. «Мінер» пояснив, що колись працював на цьому будівництві, проте через порушення дисципліни був звільнений керівництвом. Це образило чоловіка, тому він вирішив будь-що помститися. Він написав повідомлення про те, що в одній із стін будівлі замуровано вибуховий пристрій, після чого надіслав листа адміністрації будівельної компанії.

Наразі за цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), санкція якого передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років. Наразі проводяться слідчі дії щодо з'ясування всіх обставин події. Остаточну міру покарання визначить суд, повідомляє прес-служба обласної міліції.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Вадим 02.09.2012 09:49
Что-то слабо вериться. Ментам кого-то полюбому нужно было найти, вот и нашли. Как всегда
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100