реклама

реклама

На Городищині визначено заклади, які можуть бути перепрофільовані для госпіталізації хворих та контактних осіб з метою обстеження і здійснення медичного нагляду та для тимчасового розміщення відповідного медичного персоналу.

ppp6

Про це повідомив голова Городищенської РДА Ігор Ладнов.

Виділено кошти на закупівлю засобів захисту медперсоналу та медичного обладнання в сумі 633 тис. грн. З районного бюджету – 325 тис. грн, об’єднані територіальні громади – 220 тис. грн (Мліївська ОТГ – 100 тис. грн, Вільшанська ОТГ - 70 тис. грн, Хлистунівська ОТГ - 50 тис. грн.); сільськогосподарськими виробниками та підприємствами різних форм власності – 88 тис. грн.

Для медичних закладів району придбано матеріалів та обладнання (респіратори, медикаменти, дезрозчини, захисні окуляри, бахіли, халати, стерильні медичні маски, рукавички), перераховано кошти на придбання концентратора кисню (загалом 251503 гривень). Придбано 72 захисних багатофункціональних костюмів для лікарів на загальну суму –73810 гривень.

Для довезення медичних працівників (41 особа) до місця роботи та у зворотному напрямку розроблено два маршрути руху шкільного автобуса та графіки рейсів, які доведено до відома працівників медичних установ Городищенського району. Довозити медиків також допомагає підприємець Віталій Моргун.

На сьогоднішній день на базі КНП «Городищенський районний центр первинної медико- санітарної допомоги» створено п’ять мобільних медичних бригад в складі водія, медичної сестри та сімейного лікаря.

Здійснюються заходи щодо обробки дезінфікуючими засобами зупинок громадського транспорту, під’їздів до магазинів, аптек, підходів до установ та організацій, тротуарів по вулиці Миру та інших вулицях міста. На період карантину такі заходи будуть проводитися систематично. Серед населення району ведеться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота. На чотирьох білбордах розміщена інформація з телефонами гарячої лінії по питанню запобігання коронавірусу. Розповсюджено 1000 інформаційних листів-пам’яток.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100