реклама

реклама

Коли у країні оголошено загальнонаціональний карантин, молодь, на жаль, продовжує нехтувати правилами та не дотримується основних його вимог. І це не тільки стосується великих міст-мільйонників. Безвідповідально продовжують ходити без масок вулицями та в центрі Тального люди старшого покоління, гуляють мами з колясочками, наражаючи малюків на невидиму для ока небезпеку, заходять з немовлятами до магазинів, пише сайт "Вісті Черкащини"

«varto-chy-ni-gulyaty-z-ditmy-nadvori-v-period-karantynu»-1024x576

Думкою щодо того, варто чи ні гуляти з дітьми надворі в період карантину і за яких умов, ми поцікавилися у головного лікаря Тальнівської ЦРЛ (вторинка) Олега Солодька:

–Щодо багатоповерхових будинків, то потрібно сидіти вдома, – каже телефоном лікар. – Нікуди не ходити. Невідомо, чи в тому дворі хтось пройде і чи він інфікований, і що, як дитинка пройде після нього. Карантин є карантин. Виходити треба тільки по потребі: в магазин, щоб купити продукти, до аптеки. А решту часу треба перебувати вдома. А в приватних будинках, садибах, то на подвір’ї, думаю, можна ходити, там чисто, ходять члени сім’ї. Рахую, що випускати дітей надвір у межах власного подвір’я можна. На відстань більше 2-3-х метрів вірус не передається. Він у повітрі не буде літати туди-сюди.

Зрозуміла річ, якщо діти і граються на подвір’ї приватного будинку, контактувати зі сторонніми людьми, які проходять вулицею чи заглядають з цікавістю за ваш паркан, вони не повинні. Має бути контроль. Разом з тим, поспішати з дітьми до батьків у село, відвідувати їх у місті не варто, тим паче, якщо їхній вік більше 60-ти років:

«Люди такого віку найбільш вразливі. Тому треба обмежити контакти між ними та молоддю, – наголошує Олег Володимирович. – Враховуючи, що в молодому віці це захворювання може пройти і безсимптомно (і дитинка може бути носієм вірусу), то для людей старше 60-ти це може мати катастрофічні наслідки».

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Капитан Джек 04.04.2020 01:50
Во дворах многоэтажных домов никого нет. Даже супруга президента обратилась к украинцам и сказала, что гулять с детьми можно. И Комаровский.
Журналисты - вы бы спрашивали профессионалов, а не всяких там....
блин еще с хутора кого то притащите для интервью :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100