реклама

реклама

Національна спілка журналістів України закликає органи місцевого самоврядування забезпечити можливість безперешкодного пересування журналістів по всій території України, в тому числі – вільне користування спеціальними маршрутами громадського транспорту. Нарівні з медиками, комунальниками, правоохоронцями, соціальними працівниками сьогодні журналісти виконують важливу роботу з оперативного інформування суспільства,пише НСЖУ

proizd

У cереду, 2 квітня, Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)».

Зокрема, в законі йдеться: «Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції, обласним, Київській міській державним адміністраціям разом з органами місцевого самоврядування при здійсненні заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, забезпечувати безперешкодне пересування журналістів по території України, в тому числі на територіях, де оголошено надзвичайну ситуацію».

Останніми тижнями журналісти працюють у надзвичайно складних умовах, розповідаючи про те, як в Україні долають пандемію коронавірусу. Більшість співробітників медіа не можуть піти в самоізоляцію та припинити оперативне інформування громадян про розвиток подій в країні. Кожна редакція ЗМІ запровадила спеціальний режим роботи під час карантину, акцентуючи надзвичайну увагу на безпеці здоров’я співробітників та джерел інформації. Але для багатьох співробітників ЗМІ у Києві та регіонах важливим питанням є можливість користування громадським транспортом – і для доїзду до редакції, і для виїзду для збору інформації.

Виходячи з суспільної важливості роботи журналістів у цей час, Національна спілка журналістів України пропонує владі забезпечити можливість для працівників медіа під час виконання професійних обов’язків користуватися громадським транспортом в умовах протиепідемічних обмежень.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Інфо 02.04.2020 21:59
Правильно. Від кого ми дізнаємось інформацію? ПІДТРИМУЮ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 чоткий 02.04.2020 18:43
Всі, хто сидить вдома, хочуть знати що і де відбувається, інакше карантин перетвориться на тюрму. Журналістам ТРЕБА годувати населення свіжою інформацією. Вони правдивіші ніж влада. Пора вже зрозуміти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 бродяга 02.04.2020 14:50
Вот кончится карантин и тогда катайтесь .
Или не совсем понимаете ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100