реклама

реклама

Для лікарів, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією, в області розроблений спеціальний механізм обсервації. Це дає змогу не тільки забезпечити оптимальний режим праці та відпочинку медиків, а й вберегти їхні сім’ї від імовірного зараження на COVID-19.

dsc_0493

Про це у фейсбуці написала начальник управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова.

Лікарі вже почали працювати вже так званим «вахтовим методом». Так вони трудитимуться 7 днів. Суть вахтового методу полягає в тому, що групи лікарів працюють добу в режимі 4 години праці/4 години відпочинку. Після цього добу вони мають вихідний.

Проживання та гаряче харчування під час зміни та відпочинку їм забезпечує влада. Таким методом уже працює Черкаська інфекційна лікарня. Наприклад, лікарі, що 1 квітня відпрацювали добу (а це 8 жінок), 2 квітня весь день мали змогу відпочити.

Після закінчення своєї зміни медичні працівники відправляються до санаторію «Мрія», перебування в якому їм також забезпечує влада. Там медики відпочивають добу.

У такий спосіб медичні працівники не лише можуть вберегти свої сім’ї, а й уникнути перевтоми, яка може призвести до послаблення імунітету та збільшити ризик захворювання.

Лариса Кошова також додала, що днями область отримала чергове поповнення засобами індивідуального захисту для медпрацівників. Йдеться про 4 тисячі респіраторів, 4 тисячі медичних масок та понад 1 тисячу захисних костюмів, 1,3 тис окулярів. Найперше їх розподіляють між районами, де заклади охорони здоров’я є закладами першої хвилі та в кожний лікувальний заклад.

Фото: "Дзвін"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100