реклама

реклама

Стелла з назвою університету, яку встановили навпроти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, викликала жваве обговорення у соціальних мережах. А все через специфічний стиль букв, якими зроблений напис.


Зокрема, історик, колишній викладач цього університету Назар Лавріненко, як і багато інших дописувачів, побачив у написі «помилки».

«Щойно з парковки навпроти магазину «Делікат» побачив новий монумент біля ЧНУ. Почитав надпис і був «вражений» п'ятьма наглими помилками у назві провідного вузу, альма-матері... Невже кілька філологічних інститутів та кафедра дизайну не знали, що у шрифті «іжиця» проблеми з буквою «е»? Чи мо вже правильно «унівєрситет»??? – дивується Назар.


Інші черкащани також звертають увагу на шрифт.

«7 помилок в 6 словах. І не кажіть, що то шрифт такий. Значить треба було інший взяти, щоб різницю між «є» та «е» мати. Праффєсори...» – пише юрист Алла Юрковська.

реклама

Коментарі  

 
+2 #27 Бандерівка 09.09.2014 22:26
Цитую Отец Федор:
Хлопці і дівчата! Заспокойтеся - це перший прояв рівня інтелекту і місії нового керівництва університету. Такою ж мала бути і "Золота підкова". Далі буде: приватизація ботанічного саду, бази Сокирно, відкати з реконструкції згорілого корпусу з наступною його передачею комерційним структурам. к

Ви ще забули про Едем. Його спочатку відреконструюют ь за бюджетні кошти згідно вимог сучасності, а згодом там з'явиться спортивно-оздоровчий комплекс, ймовірно приватної форми власності. :-* і від цього стає дуже сумно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #26 Аня Полищук 09.09.2014 21:31
Цитую Костя:
"І, власне, чому російська іжиця? Якщо хотіли "красіво", то є маса українських шрифтів. Наприклад, скоропис 18 ст". Черевко проколся на пустяке или на всякий случай меняет образ ?

Назар прав !!! Черевко-профФесор !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #25 Бандерівка 09.09.2014 20:26
Цитую Чемберлен:
Это все мелочи. По сравнению с тем, что Кузьминский как работал так и работает, у него отдельный кабинет в корпусе в центре, вообще этот корпус напоминает мне Вандею.
По-перше "солдаты с генералами в одной бане не моются", і те, що в нього окремий кабінет це зовсім нормально, я вважаю, що це поважна людина, яка за багато років керівництва закладом однозначно заслужила окремий кабінет. А по-друге, побажаю конкретно Вам досягти тих самих успіхів у науковій, педагогічній, управлінській діяльності, тоді, можливо і Вам десь кабінетика виділять. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #24 Бандерівка 09.09.2014 19:55
В країні війна, а вони будують стелли. На сході гинуть хлопці, невистачає зброї, техніки, обладдя..... А вони стелли ліплять, мабуть більше немає більш непомітного способу "дєрібана" університетськи х коштів.. Ммммм.... Згадується безсмертний вираз: "разруха не в сортирах, господа! Разруха в головах!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #23 Маруся 09.09.2014 09:46
Наче надгробок. Чи може то символічно з приходом нового ректора - яка доля чекає заклад)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Чемберлен 06.09.2014 21:49
Цитую Отец Федор:
Чемберлену: Що ти вигадуєш про корупційні схеми. Вигнали хабарника С*волапа, вигнали ще інших, не хочу називати прізвища, - це схеми ? Намалюй хоч одну, будь мужиком, якщо ти ЧЕМБЕРЛЕН.


На ремонте сгоревшего корпуса освоили 5 млн бюджетных денег, корпус почти развален. зато Кузя построил два Межигорья. Одно в Героимовке, другое в Дахновке на берегу Днепра с шикарной яхтой. Это при зарплате в 12000. Издание за счет государства собственных учебников и монографий, которые никому не нужны и неинтересны, потому что представляют собой чистую комлиляцию и плагиат. Защита диссертаций в спецсовете Кузи 100 тыс гривен мимо кассы и еще 10 в кассу. Продал за полцены ФОГ. Еще отобрал у институтов спонсорские взносы и отмыл их себе в карман.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #21 Я черкащанин 06.09.2014 13:05
По-перше, в українских стародруках були обидві літери - і е, і є. Щоправда, їх використання відрізнялося від сучасного. Але вони були. По-друге, є спеціальні українізовані шрифти на основі "Іжиці", де також присутні обидві літери. Причому зроблені вони досить грамотно - точно під українські стародруки. Тобто, в університеті справді не додивилися. Думаю, варто було б виправити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #20 Адольф 06.09.2014 08:49
Готику желаю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #19 Kim Philby 06.09.2014 07:03
[quote name="Отец Федор"]Хлопці і дівчата! Це те, що Кузьмінський не дозволив зробити, за що його ім'я зараз і паплюжать. Тож, любі друзі, Ви повернулися. І не треба волати про високу вартість навчання, як це роблять геній Салапатов та інші "фахівці". Кажіть відверто - ледве набрали на дерджзамовлення .
:lol: :lol: :lol:
Свого часу А. Кузьмінський вже передавав корпус №4 у комунальну власність з метою продажу, але не встиг продати, бо Померанчева революція завадила. Університет він перетворив у власне корито з якого постійно черпав немалі кошти. А викладачів перетворив у плазунів земневодних. Та й монумент Б.Хмельницьго, за часів першої каденції Кузьмінського, відкривали з помилкою у прізвищі гетьмана. Nolite judicare et non judicabimine.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 Руслан 05.09.2014 21:55
Якщо ця «мала архітектурна форма» називається стелою, то вона є пам'ятним знаком, а не офіційною вивіскою університету. Ну, а пам'ятний знак може витримати будь-які фантазії і чудасії свого творця.
Форма хреста з W-подібною основою з герба Хмельницького. Тож не дивно, що і літери такі, як на пЄчаті Війська Запорозького гетьмана Богдана Хмельницького – можна знайти у Яворницького.
Нормальний знак. На другому фото взагалі магічний вигляд має. Жаль, що забруднииться швидко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100