реклама

реклама

"Прочерк" пропонує фотодобірку помітних подій червня 2011-го року.

«Надзвичайна вода» паралізувала обласний центр

«Надзвичайна вода» паралізувала обласний центр


   Середа, 29 червня, увійде в історію сучасних Черкас як день великого дощу. Зупинився громадський транспорт, без світла були десятки будинків і поліклініка.

cho7

До всього – прорвало колектор. Лише за одну годину вранці у середу до оперативно-кординаційного центру Управління МНС України в Черкаській області надійшло понад 100 звернень від громадян, будинки яких заливало водою, та від автомобілістів, які «потонули» на дорозі. 

cho11

В місті ледь не оголосили надзвичайну ситуацію. У зв’язку з цим мер Черкас перервав тоді свою відпустку.

За вислів проти влади - три доби арешту

За вислів проти влади - три доби арешту

1 червня о 6-00 ранку працівники Соснівського РВВС України в Черкаській області затримали вдома і доставили до райвідділку учасників протестного мітингу, який відбувся в Черкасах 24 травня. Це двоє молодих хлопців - Сергій Марченко і заступник голови ГО «Воля ХХІ» Ігор Сичов. Соснівський районний суд Черкас вирішив, що молоді опозиціонери, які під час акції зробили написи на будівельному паркані, встановленому навколо Соборної площі, заслуговують на адмінарешт на три доби.


Полуничний стіл

Полуничний стіл

 

 На День міста у Черкасах відбувся фестиваль «Полуниця – насолода смаку». Захід проходив у сквері  Б.Хмельницького. У заході взяли участь до тридцяти представників ресторанів і закладів громадського громадського харчування. Оцінювало кулінарні шедеври журі на чолі з міським головою Сергієм Одаричем. Під час фестивалю жителі та гості міста мали можливість поласувати 42-метровим полуничним желе від відомого черкаського кухаря Андрія Крижанівського.

Смілива "Молодіжка" відправляє Тулуба у відставку

Смілива "Молодіжка" відправляє Тулуба у відставку

 Черкаська обласна газета "Молодь Черкащини" змінила власника і головного редактора. Якщо раніше газета найбільше з-поміж інших інформувала читачів про діяльність ПР та влади, через що її називали рупором влади, то нині вона обіцяє стати "більш молодіжною". Видавцем  газети  стало маркетингове агентство "Ритм", під керівництвом тодішнього  прес-секретаря обласної організації Партії регіонів Тетяни Очеретяної.

Політичні соратники почали говорити про "хворобливу уяву" один одного

Політичні соратники почали говорити про "хворобливу уяву" один одного

Розпочався конфлікт між мером Сергієм Одаричем і його заступником Любов’ю Майбородою.  17 червня пані Майборода мала розмову з мером, під час якої він порадив їй писати заяву про звільнення. Причиною непорозумінь стало висловлювання Майбороди про плани Одарича стосовно будівництва льодового палацу: «Зараз з'явилася чергова ідея – будувати льодовий палац вартістю 46 мільйонів, та на його утримання коштів немає. Із 46 мільйонів, виділених на цей палац, 20 мільйонів відкату київським структурам, місцевим теж вистачить до кінця життя себе забезпечити.» Прояви такої критики мер назвав «хворобливою уявою».

Центральну площу Черкас віддали обласній владі

Центральну площу Черкас віддали обласній владі

 Депутати Черкаської міської ради на сесії 23 червня проголосували за надання комунальному підприємству «Управління експлуатації Будинку рад і об’єктів комунальної власності» земельної ділянки площею 14699 кв. м по бульв. Шевченка,185/вул.Б.Вишневецького,41 в постійне користування під адміністративний будинок «Будинок рад» та Соборну площу за рахунок земель міськради.  Такому рішенню депутатів передували палкі дискусії. На попередній  сесії опозиція виступала категорично проти передачі Соборної площі обласній владі, а сам мер Сергій Одарич заявляв про підтримку намірів обласної влади опікуватися Соборною площею.

Але погода не зіпсувала свято

Але погода не зіпсувала свято


  Фестиваль «Трипільські зорі» проходив у Черкасах під дощем. Після завершення дощу запрацювали майстер-класи. Відвідувачі могли ознайомитися зі стародавньою технікою валяння вовни, робити власними руками ляльки-мотанки, пригоститися частування кришнаїтів та придбати автентичні сувеніри. Заряджали енергію і виступи гуртів.

Яким запам'ятається червень-2011 для України? Рекомендуємо переглянути фотоогляд інтернет-видання "Левый берег".

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Максим Залізняк 05.01.2012 18:32
Політичні репресії в Червні докатились і до Черкас,проходив повз Соборну площу коли була акція протесту(мабуть тоді і на паркані писали Геть владу) бачив як міліція без розбору в'язала всіх підряд, навіть 15 річних хлопців... просто жахливе видовище, жінки кричать, міліціонери одні валять на асфальт протоестувальни ків, інщі стоять курять і сміються... Білорусія-2
а потім Одарич бив байдики в Норвегії поки місто стояло під водою
, ще цей дурний фейсвол - чергове викидання грошей на вітер
Бажаю Тулубу і Одаричу знайти роботу чиновників десь подалі від Черкас, хай би вже краще якийсь Волошин був.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100