реклама

реклама

"Прочерк" пропонує фотодобірку помітних подій жовтня 2011-го року.
Жінку штовхнули на підходах до сесії міськради

Жінку штовхнули на підходах до сесії міськради

 
Сесія міської ради зі скандалом і травмами відбулася 20 жовтня. Під стіни Будинку рад, де вона відбувалася, прийшли пенсіонери – мітингувати проти обмеження пільгового проїзду в тролейбусах. Однак двері в приміщення блокували невідомі чоловіки в чорному. Не хотіли пускати навіть декого з депутатів-опозиціонерів. У ході мітингу один з чоловіків відштовхнув від дверей пенсіонерку, яка впала й ударилась головою. «Тролейбусне питання» в ході сесії затягнулося. Особливо «гучно» виступав депутат Микола Булатецький. Навіть назвав «людей в чорному» «бандитами з Чечні». Щоправда потім за це вибачився.

Пільги - за незручним розкладом

Пільги - за незручним розкладом



 Із 10 жовтня у черкаських тролейбусах обмежили пільговий проїзд для пенсіонерів. Створили 6 маршрутів для перевезення пільгових категорій, на кожному з яких залишилося тільки по 1 тролейбусу.   Таке обмеження викликало в місті неабиякий резонанс і хвилю акцій протесту. Планувалося, що новий режим роботи протримається до кінця року, однак у зв’язку з обуренням громадськості його було скасовано раніше, і пенсіонерам повернули право їздити  безкоштовно.

Мер потонув у народному гніві

Мер потонув у народному гніві



 Близько 500 осіб мітингували 13 жовтня  під стінами Черкаського міськвиконкому під прапорами комуністів проти зменшення кількості пільгових тролейбусів на вулицях міста. Коли до людей вийшов міський голова Черкас Сергій Одарич і спробував пояснити, що на реформу громадського транспорту влада пішла через складний фінансовий стан в тролейбусному парку, мітингувальники не захотіли слухати мера. Пенсіонери перервали виступ мера свистом та лайливими вигуками. Вони перегородили вхід до міськвиконкому і почали кричати на мера. З допомогою міліціонерів Одаричу вдалося потрапити до будівлі.
Розлючені пенсіонери

Розлючені пенсіонери



Таємничий олігарх

Таємничий олігарх


 Олігарх Дмитро Фірташ не захотів спілкуватися з черкаськими журналістами. 12 жовтня на анонсованому брифінгу голови Черкаської ОДА та бізнесмена Дмитра Фірташа був присутній лише губернатор Сергій Тулуб.  Коли журналісти сходилися, перед ОДА стояли автомобілі, на яких не гріх було б їздити Фірташу. Але Сергій Тулуб пояснив, що олігарх поїхав на «Азот».

Черкаська опозиція підготувала подарунки владі

Черкаська опозиція підготувала подарунки владі



 14 жовтня на Соборній площі відбувся мітинг, під час якого губернатору Черкас Сергію Тулубу та міському голові Сергію Одаричу «пощастило» отримати Ордени народної неслави I ступеня «Му-му» за «невиконання передвиборчих обіцянок, постійну брехню та розбудову донецького «бємпрєдєлу» на Черкащині.Віктору Януковичу урочисто вручили квитки в один напрямок: «Пекарі – Межигіря».


Літопис переможної ходи

Літопис переможної ходи


 У  жовтні в Черкасах видали книгу-фотоальбом "Рік поступу. Черкащина крокує вперед". На 188 сторінках книги міститься 504 фотокартки голови обласної адміністрації Сергія Тулуба. Лише на обкладинці їх – 30. Фотокарток президента Віктора Януковича – 14. Фотоальбом випущено коштом благодійного фонду "За майбутнє Черкащини" у видавництві приватного підприємця Юлії Чабаненко.

zh12
 Головний лікар Смілянської міської лікарні Костянтин Косьмина звільнився з посади після візиту в медичний заклад губернатора Сергія Тулуба. Як повідомлялося, Тулуб приїхав туди без попередження і був неприємно вражений невідповідним станом приміщень та обладнання в закладі.

Мер вірить у світле майбутнє нових сміттєвих контейнерів

Мер вірить у світле майбутнє нових сміттєвих контейнерів


 Тендер на закупівлю 11 тис. контейнерів  на загальну суму 6, 4 млн. грн. департамент економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому уклав 14 жовтня. Відразу після цього в ЗМІ поширилося обговорення ціни. Сума в 582 грн. за штуку називалася завищеною. На це відреагував міський голова Сергій Одарич, який пояснював, що порівнювати ці контейнери з дешевшими некоректно. За ці контейнери мера не раз критикували опозиційні політики. Утім, сміттєві баки вже прибули в Черкаси і до 1 березня їх мають розвезти по всіх приватних домоволодіннях міста.
Яким запам'ятається жовтень-2011 для України? Рекомендуємо переглянути фотоогляд інтернет-видання "Левый берег".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100