реклама
Sucurity Police

реклама

"Прочерк" пропонує фотодобірку помітних подій грудня 2011-го року.
Палаючі смолоскипи у Черкасах

Палаючі смолоскипи у Черкасах

Смолоскипну ходу провели 1 грудня в Черкасах представники опозиційних сил. Акцію приурочили до 20-ї річниці референдуму за незалежність України і назвали «Банду - геть!». Із прапорами, палаючими смолоскипами та викрикуючи гасла «Зека на нари!», «Банду - геть!», «Свободу політв’язням», опозиціонери пройшли колоною від площі Б. Хмельницького до пам’ятника Шевченку. Завершили акцію під спів Гімну України.

Ялинку відкрили на Миколая

Ялинку відкрили на Миколая



 «Губернаторську» ялинку встановили на Соборній площі. Її відкриття приурочили до Дня Святого Миколая. Почесну місію запалення святкових вогнів було доручено голові облдержадміністрації Сергію Тулубу та голові обласної ради Валерію Черняку. Раніше на площі біля Драмтеатру відкрили головну ялинку місту. Для її створення використали 196 невеликих ялинок завдовжки до 4 метрів.

Ленінським шляхом

Ленінським шляхом


 У спальному районі Черкас встелили дорогу «ленінськими» плитами. Плити із колишньої площі Леніна тривалий час лежали на складі комунального підприємства. Тепер ними вимостили тротуари в мікрорайоні вулуці Корольова. Через відсутність тротуару жителі цього району 25 років ходили проїжджою частиною.

Корнієнку вдавалося втримуватися у кріслі і при старих, і при новій владах

Корнієнку вдавалося втримуватися у кріслі і при старих, і при новій владах


 Про звільнення двох своїх заступників повідомив на сесії обласної ради 14 грудня губернатор Сергій Тулуб. З посади заступника губернатора з гуманітарних питань звільнено Юрія Тимошенка. І ,як пояснив Сергій Тулуб, «за інвалідністю» звільнено з посади заступника голови ОДА з питань АПК Василя Корнієнка. Останній був рекордсменом з терміну перебування при новій владі серед членів команди попереднього губернатора Олександра Черевка.

Блаженніший у Черкасах

Блаженніший у Черкасах


 18 грудня напередодні дня Святого Миколая Черкаси відвідав колишній глава УГКЦ Архієпископ Любомир Гузар. Черкащан Блаженнійший закликав насамперед бути гідними.  Черкаси він відвідав в рамках п’ятих суспільних днів Української Греко-Католицької Церкви, які започаткував сам митрополит Андрій Шептицький. У такі дні церква збирає небайдужих до проблем суспільства людей. Суспільні дні мають теоретичну і практичну частини: перша – це дискусія, а в рамках другої частини люди відвідують тих, хто потребує допомог: сироти, в’язні, пристарілі. Організувати суспільні дні в Черкасах допоміг і міський голова Черкас Сергій Одарич.

gr2
 20 грудня депутати Черкаської міськради на засіданні сесії більшістю голосів прийняли рішення про продаж ПАТ «Азот» земельних ділянок вартістю понад 109 млн. грн. Загальна площа цих ділянок майже 285 га. Під час розгляду цього питання виникла дискусія. Дехто пропонував порушити перед «Азотом» питання боргів за очистку стічних вод міста. Але більшість таки зійшлися на думці, що не варто «дражнити» підприємство.

gr3

 На звітно-виборчій конференції Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України 23 грудня переобирали голову організації. Старим-новим головою став Сергій Томіленко. Журналісти позитивно оцінили звіт керівника своєї обласної організації Сергія Томіленка. Більшість підтримувало саме його кандидатуру, однак була й альтернативна – головний редактор газети «Черкаський край» Тетяна Калиновська. У результаті таємного голосування за Тетяну Калиновську проголосувало 11 осіб, а за Сергія Томіленка – 34.

Солодощі від мера

Солодощі від мера


 Благодійний аукціон «Смачна новорічна країна» пройшов у Черкасах 19 грудня. Лотами аукціону були солодощі, виготовлені з пряничного тіста працівниками дитячих шкільних та дошкільних закладів освіти. У підсумку завдяки аукціону вдалося зібрати 12300 гривень. Вилучені кошти організатори розподілили поміж тридцятьма хворими дітьми, які лікуються в обласному онкодиспансері. Ідейною натхненницею проекту «Смачна новорічна країна» є дружина міського голови Анжела Одарич.

"Рось" таки знайшла таланти

"Рось" таки знайшла таланти


 Фінальний гала-концерт мистецького телепроекту «Рось» шукає таланти» відбувся 19 грудня. Абсолютним переможцем – володарем гран-прі в 15 тис. грн. від голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба став студент інституту музики ім. Глієра Андрій Онищук із Катеринополя. За результатами оцінювання журі 10 тис. грн. від Черкаської філії «Райффайзен банку «Аваль» отримала учасниця зі Звенигородки Валерія Кисла.

gr12
 Знімальна група телевізійної програми «Ревізор», що на «Новому каналі», несподівано нагрянула в Черкаси. 13 грудня увечері їхній візит у ресторан «Боттічеллі» зняв на мобільний телефон один із відвідувачів. Зйомку прискіпливим телевізійникам у закладі не дозволили. На що ведуча Ольга Фреймут прямо біля барної стійки на камеру розкритикувала заклад. У черговому випуску телевізійної програми «Ревізор», що вийшла в ефір 21 грудня  о 20.10 на «Новому каналі», автори показали не всі ресторани Черкас, у яких побували. Той-таки «Боттічеллі» сюди не потрапив нібито через технічні збої. Натомість показали готелі «Дніпро» та «Черкаси», ресторани «Государь», «Cosa Nostra», суші-бар «Фугу».

У Черкасах ліквідовують муніципальний оркестр

У Черкасах ліквідовують муніципальний оркестр


 Сесія міської ради 29 грудня ухвалила рішення про припинення фінансування Черкаського муніципального оркестру. Зекономлені півтора мільйона гривень вирішили віддати на житлово-комунальне господарство, підтримку громадських організацій та утримання приміщень колишньої тютюнової фабрики. Подія викликала чималий резонанс у Черкасах та звинувачення в бік мера Сергія Одарича. Але його позиція залишилася незмінною: вважає, що краще розвивати музичні школи, а оркестрові просто платити за надані послуги.

gr9
 Черкащанка Інна Носоленко у складі національної збірної України потрапила у фінал змагань із фітнесу, увійшовши у п’ятріку найсильніших. Інна займається фітнесом з 8 років і неодноразово ставала чемпіонкою України.
 Яким запам'ятається грудень-2011 для України? Рекомендуємо переглянути фотоогляд інтернет-видання "Левый берег".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100