реклама

реклама

26 травня на Головній площі міста зібралися пошановувачі музики, аби насолодитися виступами учнів та вихованців Золотоніської дитячої музичної школи. Про це повідомляє «zolo.gov.ua».

DSC_7397

У концерті взяли  участь майже 400 учасників, було задіяно близько тридцяти інструментів, виконувалися твори, яким понад 300 років, звучали й сучасні мелодії.

DSC_7414

Золотоніська дитяча музична школа існує вже 63 роки. За цей час з неї випустилось чимало талановитих музикантів, які і сьогодні є гордістю нашого міста. Це –  солісти національної опери,  керівники музичних закладів та різних творчих колективів,  викладачі музичного  училища та інші славетні діячі мистецтв.

DSC_7528

Більшість викладачів нашої музичної школи також є і її випускниками, тобто, здобувши фахову освіту вони повернулись в свою рідну школу, щоб навчати маленьких золотонісців любити мистецтво так, як люблять вони.

DSC_7630

За словами директора школи Ігоря Путинця, сьогодні у школі працюють фортепіанний, вокальний, теоретичний відділи, відділ народних інструментів, відділ мистецтва естради, класи духових та ударних інструментів, хореографії та образотворчого мистецтва.

DSC_7695

Свято тривало майже три години. Концертна програма складалася з п’ятдесяти номерів. Серед них вразив виступ хору, який є неодноразовим переможцем багатьох конкурсів. Дивував професійний вокал юних солістів: Любові Поліс, Маріанни Снігир, Олексія Шаповала, Стєши Біліченко, Олександри  Кручанової, Ольги Різінченко, Каріни Єремченко. Представили на виступі і різні музичні інструменти: бандуру, баян, флейту, акордеон, скрипку, фортепіано, сопілку, навіть ксилофон зазвучав від вправної гри Дарини Бартукової.

DSC_7701

Ансамблі інструментів змінювали запальні та душевні хореографічні композиції, на зміну сучасним пісням звучала жива класична та народна музика.   Привітати своїх викладачів та містян приїхали навіть колишні випускники. Дехто з них зараз навчаються у музичному училищі, деякі – самі стали викладачами.

DSC_7705

Ведуча заходу Вікторія Долгушина насамкінець зауважила: «Хто бере – наповнює долоні, хто дає – наповнює серце».

DSC_7786

Мабуть, керуючись саме цими словами, вдячні глядачі не шкодували для артистів не лише гучних оплесків, а й зібрали десять тисяч триста дев’яносто п’ять гривень на відновлення школи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100