реклама
Sucurity Police

реклама

На базі Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів відкрили кімнату-музей «Шкільна родина за мир в Україні». Як повідомляють в обласному управлінні освіти, історія його створення почалася в буремному 2014, коли вся країна піднялася на підтримку нашої армії, практично знищеної на той час. Учні школи писали щирі листи бійцям, створювали обереги для захисників. Батьки школярів приєдналися до збору продуктових наборів і теплих речей, коштів пораненим, закупівлі тепловізорів та термобілизни. Ярмарки, концерти, акції силами учнів дали свої плоди. За чотири роки на допомогу українській армії школа перерахувала 227860 грн. У втіленні благодійних проектів школі активно допомагають ГО «Наш батальйон», Черкаське крайове козацтво, ГО «Черкаси Самооборона Майдану», ГО «Автомайдан-Черкаси».

b2ap3_medium_DSC_018_20181011-160703_1

І армія не залишається в боргу. Вдячні бійці надсилали школярам листи з сердечними вітаннями, привозили в подарунок речі для шкільного музею і розповіді для патріотично-виховних бесід. Так утворився куточок АТО біля шкільної бібліотеки.

Коли ж постало питання про розширення музею, школярі з великим завзяттям заходилися плести маскувальну сітку, щоб декорувати стіни приміщення. Учні 7-9 класів відкрили для себе нову сторінку у волонтерській діяльності, відчули свою причетність до збереження життя воїнів і зрозуміли роль звичайних громадян в справі захисту держави.

На відкриття музею завітав перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. Звернувшись до присутніх, посадовець висловив вдячність педагогічному колективу школи-інтернату, який по-сучасному в українських традиціях виховує дітей. «Вшановуючи пам’ять захисників України, зокрема створенням музейних кімнат бойової слави, школярі стверджують принцип неподільності нашої держави, єдності нації у прагненні вільно жити на своїй землі», – сказав Віталій Володимирович. Принагідно він запропонував продовжити ініціативу створення подібних музеїв в інших закладах освіти, а також подякував бійцям за те, що власними силами, здоров'ям, а інколи ціною життя дають нам можливість жити і працювати.

– Як сто років тому казав полковник армії УНР, засновник Української військової організації Євген Коновалець, ми перебуваємо у вирі подій, – наголосив перший заступник. – Тож, або нація стане на вістрі, або навіки розчиниться в історії. Україна стала на вістрі цих подій і сьогоднішній захід є тому підтвердженням. Українці не розчинились, не пропали, не зникли. Українську націю неможливо підкорити, оскільки вона має ґрунтовні тисячолітні традиції, вірування, культуру.

У заході взяли участь і представники обласного управління освіти, Черкаського крайового товариства українського козацтва, волонтери, учасники бойових дій, зокрема й ті, чиї діти навчаються в тутешній школі, а також дружина і донька колишнього учня школи Іллі Іделя, який загинув у зоні АТО.

У рамках акції «Запали світло для бійця» від шкільного колективу волонтерам передали зібрані лампочки, що освітлюватимуть оборонні споруди бійців на передовій.

Після відкриття музею в закладі відбулася історико-музична композиція «Черкащина – колиска козацької вольності», яка стала логічним продовженням серії патріотично-виховних заходів до Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Оксана Єрцова 12.10.2018 08:46
Перевіряйте факти. Це була НЕ школа 9. Це була Черкаська загальноосвітня санаторна школа-інтернат!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100