реклама

реклама

У Черкасах нині створюється критична ситуація з ліквідацією наслідків негоди. У місті діє оперативний штаб під керівництвом міського голови. Вчора близько восьмої години вечора вдалось ліквідувати пошкодження на високовольтних лініях електропередач, які лишили без живлення Дніпровську водоочисну станцію, що забезпечує містом водою. Тож до ранку тривала робота з відновлення водопостачання, що й успішно було зроблено працівниками КП «Черкасиводоканал». На 4-5 годину ранку у квартирах черкасцях була подана вода.

image.php Про це пише сайт міської ради.

Проте значні опади з мокрим снігом та налипанням сьогодні призвели до нової аварії на електромережах високої напруги у районі Сокирного. Дістатись до місця пошкодження заважають повалені дерева. Нині рятувальники спільно з бригадами ПАТ «Черкасиобленерго», Черкаського РЕМ, відповідальними структурними підрозділами Черкаської міської ради працюють над оперативним розв’язанням цієї ситуації.

Сьогодні під час чергового засідання оперативного штабу розглядали доцільність ухвалення в місті рішення про оголошення надзвичайної ситуації, що дало б змогу використати фінанси з резервного фонду та направити їх на ліквідацію наслідків негоди. Зокрема, укладення прямих договорів з підприємцями на залучення додаткової техніки для прибирання міста. Оскільки існуючі потужності комунальних підприємств, зважаючи на рясні опади, недостатні. Техніка і водії, які працюють по 17-20 годин безперервно, просто фізично не встигають прибирати сніг, товщина якого подекуди сягає до півметра.

– Колапс полягає в тому, що міський бюджет має кошти, ресурси резервного фонду. Проте використати зараз такі потрібні для громади гроші ми не можемо. Оскільки виконком на своєму останньому засіданні, ухвалюючи рішення про те, аби місто до прийняття бюджету жило по одній дванадцятій від кошторису минулого року – забрав кошти із зимового утримання доріг А також - заборонив їх використовувати підприємству, яке виграло тендер на цей вид робіт. Крім того, «одна дванадцята» накладає суттєві обмеження на використання бюджетних коштів, зокрема, й резервного фонду. Також депутати міської ради до цих пір не ухвалили міський бюджет на 2018 рік. Якби Черкаси були з бюджетом, то частину питань з нагального фінансування, що стосуються ліквідації наслідків негоди,  ми могли швидко  розв’язати, - впевнений міський голова.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 блазень 20.01.2018 02:31
Незрозуміла схема приорететів визволення черкаських вулиць з снігового полону, складається враження, що первочервого чистять шляхи доступу міських чинуш до міста роботи та розваг 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #10 Геннадий 19.01.2018 18:04
Анатолій Васильович не звертайте увагу на те що пишуть ми знаємо Ви стараєтесь і у Вас все получиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Надія. 19.01.2018 13:57
Залізяка ,- до кого питання? Чого скиглиш? Господарювати - це тобі не гроші по кишенях красти. Може вже досить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #8 Металлиста на нары 19.01.2018 13:53
а кого посадят за то что не вырублены деревья вдоль энерготрассы? между прочим это прямой саботаж. Из-за лёгкого снежнка в областном центре ЧП - не вы реально?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Рамір 19.01.2018 13:43
Є гарне прислів"я "Хазяйнуємо ми з вами тату,чорти б нас у спину хазяйнували!"
Краще не скажеш за таке господарювання!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Водолаз 19.01.2018 13:18
Толя користуючись моментом вирішив підкинути гімна на вентилятор в бік своїх опонентів. Це трохи цинічно,врахову ючи умови, що склалися. Хоча це обсер в першу чергу його з комунальниками і Ткаченка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 язон 19.01.2018 13:06
Цитую Павло II:
Толя! Подивись фільм Комуніст, як мужик дерева рубав! Що слабо, все тільки гроші, гроші і гроші!

Ми не в кыно бачили, як комуністи розваляли Союз,а тепер - поміняли прапори ы гасла ы розвалюють Україну. Черкасами керує союз перефарбованих комуністів з перефарбованими бандюками!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 ХХХ. 19.01.2018 12:51
що й успішно було зроблено працівниками КП «Черкасиводокан ал». На 4-5 годину ранку у квартирах черкасцях була подана вода.... Бреше , я о восьмій ранку був у 92 річного родича у висоток біля Дружби народів. Не було води і відключене опалення. А погляд на фотці який чесний та гордий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #3 Артур 19.01.2018 12:45
Засралися по самісінькі вуха! Якби тільки люди не забули про ваші подвиги на наступних виборах..... :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Геть Розаріо 19.01.2018 12:35
Джуган попереджала - приймайте бюджет! А що робили ГКЧепісти на чолі з Радуцьким? Казнокрадів - за грати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100