реклама
Sucurity Police

реклама

Найкращими знавцями біографії та творчості Тараса Шевченка визнані шкільні «брейн-ринг»-команди з Донецької, Тернопільської, Луганської та Черкаської областей.


Ці команди випередили інших 28 учасників вікторини, і вийшли до півфіналу змагань, які напередодні пройшли в Черкасах у рамках фестивалю «Шлях до Тараса».

Спектр питань вікторини був дуже широким. Школярам потрібно було знати, наприклад, на чиєму весіллі Тараса Шевченко був боярином, хто з українських письменників взяв собі за псевдонім ім’я героя шевченкової п’єси «Назар Стодоля» або на скільки мов перекладено вірш «Заповіт». Найскладнішими для учасників «брейн-рингу» виявились питання, у яких потрібно було впізнати місця та архітектурні пам’ятки, пов’язані з життям та творчістю Шевченка.

Тренери команд вважають, що такі вікторини допомагають дітям краще пізнавати творчість Шевченка, а разом з нею – й історію України.

– Я думаю, що шевченкові слова «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь» сьогодні є дуже актуальними. Такий освітній проект сприяє поширенню ідеї Шевченка і вихованню еліти України, – відзначила наставник луганської команди Людмила Комленко.

Її учні посіли третє місце на змаганнях. «Золото» та «срібло» здобули школярі з Черкащини.

Переможці брейн-рингу – команда «Лілея» з гімназії №9, м. Черкаси

Переможці брейн-рингу – команда «Лілея» з гімназії №9, м. Черкаси


У останній день фестивалю «Шлях до Тараса» також були названі 13 кращих дитячих малюнків, які будуть надруковані у новому виданні «Кобзаря». Всього на конкурс надійшли майже 500 робіт. Ще 17 малюнків серед надісланих на конкурс оберуть інтернет-користувачі та журі із кращих робіт учнів художніх шкіл Черкаської області. Книга, ілюстрована дитячими малюнками, вийде друком у наступному році і буде присвячена 200-й річниці з дня народження поета.

Завершив фестиваль рок-концерт «Шевченко – це модно». На сцені палацу культури «Дружба народів» виступили відомі черкаські рок-гурти «Спів братів», «Майже друзі» та «Ефект метелика».

За словами голови організаційного комітету фестивалю «Шлях до Тараса» Валентини Жуковської, загалом заходи фестивалю відвідали понад 5 тисяч людей.


– Нам дуже приємно, що саме на Черкащині, у серці України, відбуваються такі масштабні заходи, присвячені пам’яті Тараса Шевченка. Протягом десяти днів близько п’яти тисяч людей долучились до наших заходів. Я впевнена, що саме такими заходами ми можемо по-новому поглянути на спадщину Шевченка, – цитує слова Валентини Борисівни її прес-служба.

Розроблену Валентиною Жуковською концепцію заходів, які представляють новий образ Тараса Шевченка, підтримує Міністерство освіти і науки України. Ідеї, реалізовані у рамках фестивалю «Шлях до Тараса», будуть використані під час масштабного відзначення 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка в наступному році. Ініціатором проведення фестивалю є благодійний фонд «Дитячий світ».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100