реклама

реклама

Місія Європейської мережі зі спостереження за виборами ENEMO відзначає прогрес в організації та проведенні повторних виборів до парламенту в п'яти округах порівняно з черговими парламентськими виборами в 2012 році.

Про це заявила глава місії ENEMO Динара Ошурахунова на прес-конференції в понеділок, інформує "Українська правда".

"В цілому ENEMO відзначає прогрес у порівнянні з парламентськими виборами 2012 року", - сказала вона, представляючи попередні результати та висновки спостереження за довиборами до парламенту в п'яти округах.

У день виборів 30 короткострокових спостерігачів ENEMO були присутні на відкритті 15 дільниць, протягом дня голосування відвідали 160 дільниць і спостерігали за ходом підрахунку голосів ще на 15 дільницях.

"Спостерігачі ENEMO не помітили жодних серйозних порушень під час підрахунку голосів, за винятком тривалих затримок на двох виборчих дільницях в окрузі № 223", - заявив координатор довгострокових спостерігачів місії ENEMO Ельмір Цаміч.

"Процес передачі протоколів та матеріалів голосування був організований належним чином на всіх 15 виборчих дільницях, які відвідали спостерігачі. Однак на 7 з 15-ти дільницях спостерігачі мали обмежений доступ до процедури передачі документів дільничних виборчих комісій в окружні виборчі комісії за великої кількості людей", - додав він.

За його словами, це стосується окружних комісій №94, 132 і 223, і саме тому ENEMO ще не може дати повну оцінку процесу підрахунку голосів.

"ENEMO закликає всі зацікавлені сторони, які ставлять під сумнів чесність та прозорість зазначених процесів, застосовувати тільки ті заходи, які передбачені законом і утриматися від застосування сили", - заявив він.

Цаміч також повідомив, що спостерігачі ENEMO були свідками трьох випадків підкупу виборців у 194-му окрузі під час виборчої кампанії.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 комент 17.12.2013 10:21
Так, в 2012 були порушення на дільницях занадто відкрито, нагло. А цього разу було все сплановано чітко, завуальовано, спокійно. Майже ніхто нічого не побачив. Майже....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100