реклама
Sucurity Police

реклама

Результати виборів до Черкаської обласної ради можуть спотворити. Про це заявив під час сьогоднішньої прес-конференції очільник обласної організації партії «Відродження», народний депутат попереднього, 7-го скликання Леонід Даценко.


– Партія «Відродження», несподівано для нашої і київської влади, здобуває більше 5 відсотків і проходить до Черкаської обласної ради, – заявив пан Даценко. – Несподівано для влади, але цілком очікувано – завдяки тій роботі, яку робили на місцях наші партійці, і завдяки, звичайно, потужній роботі нашого народного депутата Антона Яценка в Уманському виборчому окрузі.

За оцінкою екс-нардепа, «Відродження» в області може набрати 9,6% голосів. Левова частка виборців цієї партії – жителі округу народного депутата Антона Яценка.

– Результат опозиційної партії у нас на Черкащині за останні два дні викликав великий острах у влади... – зазначив пан Даценко. – Із обласної адміністрації почали надходити «цінні вказівки» затримати довезення протоколів із районних і міських виборчих комісій (бо саме на них покладено функцію підрахунку голосів до обласної ради по округах, які розташовані на території певних районів чи міст обласного значення) і дано вказівку спробувати фальшувати ці протоколи, щоб, зокрема, партія «Відродження» (а я думаю, що це стосується й інших партій, зокрема «Свободи», «УКРОПу», мабуть, «Самопомочі») спробувати зробити все, щоб ці партії не подолали 5-відсотковий бар’єр до Черкаської обласної ради.

За словами Леоніда Даценка, нардеп Антон Яценко в телефонній розмові попередив голову облдержадміністрації Юрія Ткаченка про неприпустимість спотворення волевиявлення виборців. Також «Відродження» відслідковує діяльність виборчих комісій.

– Ми вважаємо, що вибори на Черкащині пройшли в принципі досить достойно, демократично, треба так само завершити і підрахунок голосів, – зазначив Леонід Даценко.

Він також розповів про «брудні технології», застосовані щодо його партії, публікації в яких ідеться про велику кількість регіоналів, що ввійшли до виборчих списків «Відродження». Натомість, частину представників «Відродження» вважають колишніми регіоналами помилково, а частини людей, які згадуються в публікаціях, у списках партії взагалі не існує.

– Якраз у наших списках до обласної ради представників учорашньої влади, Партії регіонів, мабуть, найменше серед усіх списків, – зазначив пан Даценко.

Триває боротьба за результати виборів міського голови Умані. За словами Леоніда Даценка, різниця між висуванцем БПП «Солідарність» Олександром Цебрієм і висуванцем «Відродження» Іриною Плетньовою незначна, при цьому більше голосів набрала Плетньова. Натомість, команда «Солідарності» впевнена в перемозі Цебрія.

– Я розумію, що влада хоче переломити ситуацію, щоб представник саме партії «Солідарність» очолив одне з найбільших міст на Черкащині, – зазначив Леонід Даценко.

На запитання журналістів, які результати отримав Леонід Даценко на своєму окрузі, він відповів, що ці результати «слабкі» – 3,5 тис. голосів, тоді як у 2014 році вони сягали майже 26 тис. голосів (щоправда, разом із двома іншими кандидатами-клонами на прізвище Даценко).

Кореспондент «Прочерку» попросив Леоніда Миколайовича пояснити, звідки в нього інформація про можливе фальсифікування волевиявлення виборців. У своїй відповіді пан Даценко будь-якої конкретики уник:

– Інформація надходить від районних і міських комісій, які мали намір перевозити протоколи, і чомусь їх почали затримувати, уточнювати протоколи. Ми хочемо помилятися у своїй інформації, але, враховуючи ситуацію в Умані щодо «Відродження», оцю політичну напругу, яка є сьогодні щодо влади, щодо її результатів по області, цілком вірогідно, що «клямка западає». Бо я дуже пам’ятаю 1912 рік – вибори в себе на окрузі з паном Губським. Тоді ми зібрали з усіх дільниць протоколи з мокрими печатками, везли їх уже в Київ, а в цей час пан Губський переробив 18 протоколів із виборчих дільниць, які пішли паралельно... І Губського заледве не було проголошено народним депутатом.

Пояснюючи походження інформації про можливе фальсифікування результатів виборів, Леонід Даценко послався й на «повідомлення», які, за його словами, отримував народний депутат Антон Яценко.

«Прочерк» звернувся по коментарі до громадських спостерігачів за виборчим процесом.

– Жодної інформації про можливе фальсифікування в мене немає, – сказав координатор Громадянської мережі «Опора» в Черкаській області Захар Колісниченко. – Щоб говорити про можливі фальсифікації, потрібні підстави. Чи є такі підстави зараз? Наші джерела цього не підтверджують.

Схожу позицію займає голова обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик.

– У мене таких даних немає. Якби фальсифікації відбулися, їх було б дуже легко встановити – за протоколами з мокрими печатками, – сказав він у коментарі «Прочерку».

реклама

Коментарі  

 
-1 #14 Волдэмар 28.10.2015 15:22
Цитую Дмитро:
Протоколи пишуться в перші години після закриття дільниць.Далі переписуються.Але ригам в Черкасах кінець.

Рыги сдохли, да здравствуют рыги,-"солидарность", "возрождение","Черкащани","наш край".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 Марина 28.10.2015 15:18
Цитую контроль:
Хто програє - тому завжди ввижаються фальсифікації. Краще хай проходять "Солідарність" чим "Відродження", або "Наш Край" - регіонали.

А теперь внимательно прочитайте весь список "неригионалов" в солидарности.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 контроль 28.10.2015 11:35
Хто програє - тому завжди ввижаються фальсифікації. Краще хай проходять "Солідарність" чим "Відродження", або "Наш Край" - регіонали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Антон 28.10.2015 11:13
Цитую Эней:
И не сгорело со стыда! Антшкиным баблом глаза замазал,и плевать на всё? Врагов - ненавидят. Предателей - презирают.

100%... лучше иметь дело с врагом...врага можно уважать...а от ..... надо быть подальше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 007 28.10.2015 07:13
Як ти .... всіх вже достав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 JIexa 27.10.2015 18:57
предателям слово не давали...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Дмитро 27.10.2015 18:48
Протоколи пишуться в перші години після закриття дільниць.Далі переписуються.Але ригам в Черкасах кінець.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Дмитро 27.10.2015 18:42
Ми памятаємо Канів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Отожбо 27.10.2015 18:24
Даценко стає все більш схожим на вічного л..зера Булатецького..Ті ж самі пісні .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 * 27.10.2015 18:14
Є фальсифікації чи ні Михлику і Колісніченку звичайно видніше, але екзитполи в Умані показували перемогу із значним відривом кандидатки на посаду міського голови Плетньової, а перемогу чомусь отримав кандидат віб БПП.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100