реклама

реклама

У Черкаській області на двох виборчих дільницях виборцям видали бюлетені інших округів.

Про це повідомили спостерігачі Громадянської мережі Опора, пише nv.ua

71_main_ukr

Зі слів спостерігачів, на виборчій дільниці у с. Ребедайлівка Михайлівської ОТГ виборцю помилково видали бюлетені іншого округу, де він не мав права голосувати. Однак виборець все ж віддав свій голос за голову та депутата і вкинув бюлетень у виборчу скриньку,

«Після виявлення помилки комісія склала акт про помилково виданий бюлетень та видала виборцю ще один вже його округу, дозволивши повторно проголосувати за депутата, що не відповідає вимогам ст. 77 закону України Про місцеві вибори", - йдеться у повідомленні.

Спостерігачі також повідомили, що подібна ситуація сталася і на дільниці у с. Буки. Там виборцю теж помилково видали бюлетені іншого округу. Він проголосував, а після того, як вкинув їх у виборчу скриньку, звернувся до комісії з проханням ще раз проголосувати. Проте комісія йому відмовила, пояснивши, що він використав своє право голосу.

Зазначимо, що відповідно до частини 13 статті 77 закону Про місцеві вибори у разі, якщо виборець, заповнюючи бюлетень, припустився помилки, він має право негайно звернутися з письмовою заявою до членів виборчої комісії з проханням видати йому інший. Члени ДВК видають інший бюлетень в обмін на зіпсований, про що складається акт.

Зіпсований і погашений виборчий бюлетень при підрахунку голосів ураховується як невикористаний і запаковується разом із контрольним талоном у пакет з невикористаними виборчими бюлетенями.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100