реклама

реклама

Черкаська обласна організація Комітету виборців України здійснює процес спостереження на перших місцевих виборах 23 грудня, які відбуваються сьогодні в 27 об'єднаних територіальних громадах Черкащини. 4 мобільні групи спостерігачів працюють на території Черкаської області відвідуючи дільничні виборчі комісії в об'єднаних територіальних громадах.

48403597_2180048085380499_5668434031226650624_n

Про це повідомляють в обласній організації КВУ.

Загалом можна констатувати, що виборчий процес проходить без значних порушень. Станом на 15-00 ЧОО КВУ не зафіксувало надзвичайних порушень виборчого законодавства, фактів фальсифікації або підкупу виборців.

Але в той же час мають місце порушення процедурно-технічного характеру, які вже є типовими для українських виборів.

В більшості громад фіксувались наступні порушення: підвіз виборців, порушення процедури і таємності голосування, голосування без паспорта, незаконна агітація, невидача виборчого бюлетеня власникам ID - паспортів, неопломбування виборчих скриньок і сейфів, висока кількість голосувань на дому в окремих дільницях, перебування сторонніх осіб на дільницях, неправомірне видалення спостерігачів тощо.

Зафіксовані суттєві помилки і погана якість списків виборців в Канівському районі та переплутування списків виборців в різних ДВК в Чигиринському і Смілянському районі.

Окремо варто звернути увагу на аномальну кількість журналістів-спостерігачів на окремих виборчих дільницях. Зазвичай це представники невідомих ЗМІ. Так, наприклад в с. Безпальче, Драбівського району зареєструвалось 35 спостерігачів-журналістів, що в 2 рази більше ніж членів ДВК. В с. Нечаївка, Черкаського району близько 10 «журналістів» від одного видання намагались потрапити на дільницю. В с. Хутори спостерігачів так багато, що вони заважають нормальному волевиявленню.

Певне занепокоєння викликає ситуація з виборами в Чигринській ОТГ. Мають місце кілька фактів порушення збереження виборчої документації і по цим фактам вже працює поліція.

Загалом процес голосування проходить більш-менш спокійно, всі виборчі комісії працюють в повному складі і намагаються дотримуватись виборчого законодавства.

Нагадуємо, що в цю неділю, 23 грудня, по всій Україні відбувається чергова хвиля перших виборів в об'єднаних територіальних громадах. В Черкаській області депутатів і голів обиратимуть у 27 ОТГ, на 146 дільницях. Голосування триватиме до 20.00. На 15-30 надійшла інформація з Михайлівської ОТГ Драбівського району про можливі махінації з виборчими бюлетенями. Дана ситуація вимагає додаткової перевірки і реагування правоохоронних органів.

«Виборчий процес йде своїм ходом, але загальна "нервовість" дається взнаки», – резюмує голова облорганізації КВУ Максим Михлик.

Без імені3

Без імені4

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100