реклама

реклама

У Черкасах люди з інвалідністю, що проживають у будинку по вулиці Олени Теліги 15/1, відтепер зможуть безперешкодно реалізувати свої виборчі права. Виборчу дільницю для зручності перенесено з другого на перший поверх.

21-03-19_Cherkasy_Taras_ombudsmen

На всіх попередніх виборах жителі будинку за адресою Олени Теліги 15/1, багато з яких пересуваються на інвалідних візках, були змушені підійматися на другий поверх, щоб проголосувати на дільниці, повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«На попередніх виборах я голосував на другому поверсі. Мене підіймали на руках на другий поверх. Це було дуже незручно і доволі небезпечно», – розказує житель будинку Віталій Середенко, який пересувається на візку.

Цьогоріч з цього питання ОПОРА ініціювала засідання робочої групи міської ради з питань належних умов для підготовки та проведення в Черкасах виборів. За результатами заходу, в якому взяв участь громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРИ в Черкаській області Тарас Щербатюк, вдалося врегулювати питання з дільницею.

«Ця дільниця важлива, бо тут спеціалізований будинок, де проживають 90 людей з інвалідністю. Щороку ці люди змушені підніматися на другий поверх, щоб проголосувати, - розповідає Тарас Щербатюк. - Була організована нарада, де було врегульовано питання. Зв’язалися із директором школи і дільницю перемістили на перший поверх».

При цьому в місті досі лишаються ще чотири дільниці, які розміщені на других поверхах шкіл.

«У подальшому ми домагатимемося заборони на розміщення дільниць на других поверхах на парламентських виборах. Окрім того, є проблема з пандусами, які просто відсутні у деяких школах. У всіх об’єктах, де будуть дільниці, треба зробити приміщення доступними, у тому числі облаштувавши його пандусами», - додав Щербатюк.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 4321 25.03.2019 13:12
А вообще чем думают, когда избирательный участок обустраивают на вторых этажах в зданиях без лифта? Как быть мамам с колясками, как быть людям с травмами, как быть инвалидам....?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Черкащанин 25.03.2019 12:01
Хоч щось хороше "Опора" зробила!
А без неї міські дятли не могли додуматься, що не тільки "візочникам", а й тим же пенсіонерам незручно на 2-й поверх підніматися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100