реклама
Sucurity Police

реклама

Антикорупційна діяльність – це той напрямок з якого політична партія «Слуга народу» почне свою роботу в новому парламенті. Про це на прес-конференції в Черкасах повідомили представники першої десятки виборчого списку політичної партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко та Анастасія Красносільська.

Корнієнко 1

– Мова йде і про скасування депутатської недоторканності, і перезавантаження системи антикорупційних органів, – розповів Олександр Корнієнко як керівник виборчого штабу партії.

Анастасія Красносільська як фахівця з напрямку антикорупційної політики розповіла, що працює в антикорупційній реформі, а що ні, і вона бажає реалізуватись в цій сфері.

– Антикорупція – це один з топ-пріоритетів нашої програми і програми президента. Чому це важливо? Ми бачимо антикорупцію, розвиток економіки і добробут людей, як три складові однієї системи. Що це означає на прикладі проблем Черкас? Наприклад, під’їжджаючи до міста ми були враженні якістю дороги. Що це означає в нашому розумінні в контексті боротьби з корупцією? На дорогах треба перестати красти, а ті, хто намагаються домовитися з кимось, повинні сісти в тюрму. Далі, безумовно, людей цікавить питання тарифів. Ми точно знаємо, якщо з тарифу забрати корупційну складову, то його можна зменшити на 30% щонайменше, – зазначила Анастасія Красносільська. – Мова й про розвиток економіки. Для цього в правоохоронців треба забрати можливість тиску на бізнес. А бізнесу дати можливість платити кошти в громадах, де він працює.

GATE_132003_9481

Анастасія Красносільська наголосила, що ключові антикорупційні законопроекти вже написані і чекають лиш того моменту, коли їх можна буде вже подати в працездатний парламент.

– Я також вітаю законопроект президента про вирішення питань підсудності антикорупційного суду. Чому? Бо зараз ми стикнулися з ситуацію, що 5 вересня почне працювати антикорупційний суд і там на 38 суддів впаде 3,5 тисячі справ. Чи може 38 суддів ефективно і вчасно розслідувати таку кількість справ. Не може. А інше питання: чи всі ці тисячі справ є топ-корупційними. З них лише менше 200 – це справи антикорупційного бюро. Тому суд і має сконцентруватись на цих справа і про це йдеться в законопроекті президента, – роз’яснила Анастасія Красносільська.

На місця ж пані Анастасія вважає, треба набирати нових суддів. Тоді буде нормальний розгляд справ і реформа дійсно буде реальною.

*передвиборна агітація

реклама

Коментарі  

 
-4 #2 Василь Драбівський 15.07.2019 16:12
Цитую Олекса:
Антикорупция с Арсенюком в рядах? :lol: :zzz :cry:

Антикорупція, щоб не купували людей як товар косюківські кандидати при пагонах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Олекса 15.07.2019 15:57
Антикорупция с Арсенюком в рядах? :lol: :zzz :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100