реклама

реклама

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відгукнувся на пропозицію Громадянської мережі ОПОРА  підписати “Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу” та дотримуватись його під час місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. На заході, 28 вересня, також були присутні заступники міського голови, очільники структурних підрозділів та департаментів Черкаської міської ради.

28-09-2020-kodeks_Bondarenko

За оцінками Громадянської мережі ОПОРА, зловживання адміністративними ресурсами є  типовим  і  поширеним  способом  впливу  на  результати  виборів в Україні. Термін «адміністративний ресурс» узагальнює різноманітні прояви використання владних повноважень і державних ресурсів у виборчих інтересах окремих кандидатів, партій.

Ініціатива ОПОРИ викликана тим, що в українському законодавстві недостатньо врегульовані правила поведінки посадовців органів влади та місцевого самоврядування під час виборів, а також обмеження щодо використання адміністративного ресурсу. Так, наприклад, Виборчий кодекс України забороняє посадовцям агітувати в робочий час, за умови, що вони не є кандидатами. Але от питання використання публічних фінансів в інтересах певних кандидатів та партій жодним чином не врегульовані. Тому при фіксації цілої низки способів зловживання адміністративним ресурсом спостерігачі змушені керуватися лише міжнародними стандартами, а не українським законодавством.

28-09-2020-kodeks_Cherkasy

Кодекс, який пропонує підписати ОПОРА, містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання 5 типами адмінресурсу: кадровим і матеріальним, бюджетним, силовим, регуляторним та медійним. Наприклад, використання службової інформації в політичних цілях; тиск на кандидатів чи представників партій; залучення підлеглих до передвиборчої агітації; використання офіційних заходів, пов'язаних з виконанням  службових повноважень для виборчих цілей тощо.

ОПОРА закликає мерів міст, голів обласних рад та керівників обласних державних адміністрацій також підписати і дотримуватись Кодексу. Для цього розроблена спеціальна інструкція, як підписати Кодекс етичної поведінки під час місцевих виборів.

28-09-2020-declaration_optimized

Варто також зазначити, що міський голова Черкас першим із мерів обласних центрів підписав Кодекс ОПОРИ.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
+2 #11 Пархом 30.09.2020 18:02
Подивіться , шо всі старі пердуни, на чолі із Конд......м Вовкою, сидять і сплять
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Какие же люди 30.09.2020 15:59
Годами выработанная привычка у Кондавурова сидеть слушать и тупо спать...хорошщо что еше не храпит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 ГОМЕНЮК 30.09.2020 11:46
Оййй... Володя, пора тобі вже дома спати, а не на засіданнях різних
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Шуня 29.09.2020 20:43
Владимир Иванович, Вам не стыдно быдо спать на таком "серьезнейшему " мероприятии
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 Роман 28.09.2020 21:12
Ну, підписав. Ну і що? Якась відповідальніст ь настане за порушення? Чи, може, зобов'язався знятися, якщо порушить? Скільки такої макулатури, яка нікого ні до чого не зобов'язує, кожного разу до виборів підписують демонстративно на камери, а потім так само демонстративно ("я вам нічєво нє должен (С)") порушують...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Радик 28.09.2020 21:03
Ты кодекс, в ето время когда кодексы подписуешь лицемер, трепкин на мытницы избирателей подкупает гречкой сечкой и сладкой ватой, гуси лицемеры , только б у власти остаться и деребанить бюджет в миллиард
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #5 Тамков 28.09.2020 19:11
А пан, Кондауров, що там робить ??? Що прийшщов "поспати" ??? Як завжди КГБ у перщших рядах всюди...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Чим би дитя 28.09.2020 18:37
Не грало аби не плакала. Привіт від Вернигори 22.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Представництво 28.09.2020 18:35
У мера представницькі функції він повинен захищати 3000 містян, що сидять без газу, а у нього виборчі ігрульки.Ми теж підпишемо новий договір з НОВИМ МЕРОМ ЄВПАКОМ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 ПОДНОЖКА 28.09.2020 17:54
Пусть эти бездельники с ЗАПОРЫ найдут себе нормальные работы, а не живут на американские гранты и бегают всем указывают как и что должно быть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100