реклама

реклама

Екс-губернатор Черкащини, а нині депутат обласної ради від Партії регіонів Вадим Льошенко одразу після виборів вирішив проаналізувати політичне сьогодення області. Хоча останнім часом Вадим Олексійович був небагатослівним. «Прочерк» неодноразово намагався взяти коментарі у Вадима Льошенка і стосовно його звільнення з посади заступника губернатора-керівника апарату ОДА, і стосовно його можливої участі у парламентських виборах. Та він все відмовчувався... І от навздогін чуткам про можливу відставку голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба Вадим Льошенко набрався сміливості і розкритикував керівництво області у інтерв’ю газеті «Вечірні Черкаси». Колись непрямо названий Тулубом «Павлик Морозов», як бачимо, не залишився в боргу і «вимушено» зазначив, що «що дієвим, результативним і корисним менеджером на Черкащині Сергій Борисович не став».


– Вадиме Олексійовичу, пройшли вибори. Партія, яку Ви представляєте в обласній раді, стала лідером виборчих перегонів у цілому по Україні. На Черкащині ж популярність і авторитет регіоналів, навпаки, падає. Результат, порівняно з президентськими виборами, знизився більше ніж на 10 відсотків. У чому, на Ваш погляд, причини такого падіння рейтингу?

– Дійсно, на Черкащині сьогодні Партія регіонів втрачає свої позиції. Констатувати це не просто. Адже я також причетний до невтішних виборчих результатів. Тобто у людей ми втрачаємо довіру. За популізмом обласна влада не бачить людини. Конкретна робота з реалізації соціальних ініціатив Глави держави, можна сміливо сказати, відсутня. Лише реляції і гасла. У такій ситуації чекати підтримки від виборців не доводиться. Суспільний барометр зразу ж відчуває, наскільки влада відповідає запитам людських потреб.

– Сьогодні Партію регіонів на Черкащині уособлює губернатор Сергій Борисович Тулуб. Ви хочете сказати, що головна проблема невдач пов'язана з ним?

– Це було б занадто просто – перекласти вину промахів на одну людину. Переконаний, що Сергій Борисович щиро бажає процвітання Черкащині. Але форми, методи, а особливо стиль роботи голови облдержадміністрації потребує, як на мене, серйозної корекції. Я собі ставлю запитання, чи можливо з такими підходами, з такою ментальністю і з такими принципами ефективно керувати Черкаською областю? Як би мені не хотілося висловити підтримку на адресу свого колеги, але вимушений сказати, що дієвим, результативним і корисним менеджером на Черкащині Сергій Борисович не став. Серйозні промахи у кадровій політиці, що прямо призвело до провалів на багатьох напрямках діяльності обласної і районних державних адміністрацій.

Скажу прямо, як колишній голова обласної державної адміністрації, який добре знає керівний склад області: нинішній очільник Черкащини, на моє глибоке переконання, до підбору і призначення кадрів ставиться легковажно. Головне, на що звертає увагу, це особиста відданість. Знаючих, авторитетних професіоналів майже не залишилося у керівництві управлінь і відділів. Більше половини з них очолюють заїжджі так звані управлінці, навіть не другого, а третього рівня професійності, а то і просто далекі люди від державної служби. Про яку ефективність можна вести розмову з такими фахівцями?!

Читайте також: «Донецький край – кузня кадрів», – губернатор Черкащини про нові призначення (ФОТО)

Вадим Льошенко: «Влада повинна мати людське обличчя»

Вадим Льошенко: «Влада повинна мати людське обличчя»

– Які, на Ваш погляд, потрібно здійснити заходи, щоб виправити становище?

– Перш за все потрібно змінити ставлення до людей, іти до них, спілкуватись із ними. Намагатись зрозуміти… Нині вони залишені наодинці з чисельними своїми проблемами. По-друге, широко залучати регіональну еліту для вирішення злободенних питань. На сьогодні через кадрові прорахунки еліта перебуває в реальній опозиції до нинішньої влади. Потрібно цю тенденцію терміново змінити, відновити довіру. Змінити ставлення до кадрової політики, повернути професіоналів до влади. Також одним із головних завдань є зміна морально-психологічного клімату в облдержадміністрації, інших підрозділах виконавчої влади. Тобто влада повинна мати людське обличчя і служити чесно й сумлінно людям. Заробітчан і тимчасових чиновників гнати з владних кабінетів без жалю. Лише регіональна еліта сформована з розумних, амбітних, а головне – моральних, небайдужих людей, об'єднаних у дійову команду однодумців, професіоналів-реформаторів, зможе з високою відповідальністю реалізовувати Програму Президента України. Повірте, ситуацію можна докорінно змінити на краще за короткий термін.

Читайте також: Майборода: Практика призначення донецьких і цюрюпинських приречена на провал

– Чому, на Ваш погляд, Партія регіонів програла вибори в області, при таких сприятливих умовах, коли 70% міських голів – члени Вашої партії, більше 80% голів сільських і селищних рад – теж регіонали… Депутатський корпус в області на 51% – представники Вашої партії. Тобто законодавча і виконавча влада у Ваших руках, а результат від'ємний?

– Народна мудрість каже: «Скільки не говори солодко, в роті не посолодшає». Так, наведені вами дані відповідають дійсності. Про що це свідчить? По-перше, про те, що значна частина людей прийшла до лав нашої партії за формальними ознаками, а не за ідейними переконаннями. По-друге, як на мене, потрібна щоденна кропітка робота з партійцями, щоб якість кадрів постійно зростала. А не компанійщина. Тут гасло «Краще менше, але краще» має визначальне значення. Формалізм у партійному будівництві має бути усунутий. По-третє, керівники місцевих органів влади не навчені серйозно – на результат – працювати з виборцями. А інколи, отримавши посади, забувають про головне своє призначення – робота для людей, тобто людина має бути понад усе.

Читайте також: Бідний Вадік (Льошенко) Або: жертва двох злочинних режимів (передрук)

– Вадиме Олексійовичу, на багатьох білбордах області переконують людей про економічне зростання в області. Чому задекларовані успіхи не відчувають черкащани?

"Економіка на Черкащині розвивається не за логікою економічних законів, а всупереч їй".

"Економіка на Черкащині розвивається не за логікою економічних законів, а всупереч їй".

– Дійсно присутній економічний ріст. Обсяг реалізованої продукції за останні два роки теж виріс. Це позитивно. Але його недостатньо, щоб люди реально його відчули. Гаманці черкащан не погладшали, а навпаки, з підвищенням цін схудли. Думаю, що питання потрібно ставити інакше. Чи за ці роки зроблено все, що задумано? На моє переконання – ні! Інколи навіть думаєш, як може розвиватись область, коли економіку, реальну економіку в органах місцевої влади забуто? Відповідь, можливо, комусь здасться екстравагантною, але скажу: економіка на Черкащині розвивається не за логікою економічних законів, а всупереч їй. Поясню, чому я так думаю. Перш за все бізнес в області потерпає від чиновницького і фіскального засилля. Процвітає небачена корупція та хабарництво. Сьогодні в чиновницькі кабінети без того, щоби «не підмазати», можна й не заходити. Коли розмовляєш із підприємцями, диву даєшся, наскільки все зарегульовано, наскільки все замкнуто на чиновнику. Побори і хабарі стали звичною справою.

– Черкащина є дійсно лідером сільськогосподарського виробництва. Як у цьому контексті звучать Ваші оцінки?

– Традиційно наш край за показниками роботи аграрного сектора економіки попереду. Черкащина аграрна, завжди була і є взірцем сільськогосподарського виробництва. Якщо хочете, наша область є законодавцем моди в аграрних відносинах на селі. Завжди були в числі перших з урожайності зернових, приросту сільськогосподарської продукції. Тому тут дива ніякого немає. Чи був би керівником області Тулуб, чи хтось інший. Тут головна постать – селянин! Ось кому потрібно низько вклонитися. Сільські трударі не розтратили своїх професійних навичок і умінь. Ось секрет успіху аграрної Черкащини. А влади робота – це турбота про соціальну сферу на селі. Ось де поле діяльності владних інститутів, у першу чергу облдержадміністрації, обласної ради, влади на місцях. На жаль, якраз тут роботи не видно. Як і раніше, продовжують закриватися школи, дитячі садки, фельдшерсько-акушерські пункти. Не працюють будинки культури, клуби. Людям на селі немає де працювати, відсутні робочі місця. Молодь намагається якомога швидше втекти із села. Прямо кажучи, село занепадає. А реляції і самовдоволення влади тривають. За останні два роки зроблено вкрай мало. Потрібно терміново змінити пріоритети, де людина має бути в центрі уваги, зі своїми проблемами. А влада зобов'язана наполегливо їх вирішувати. А хлібороби і без втручання чиновників потурбуються про високі врожаї.

Читайте також: Найдорожчі сільськогосподарські землі в Україні – на Черкащині

Віщун Льошенко: «Очищення влади неминуче!»

Віщун Льошенко: «Очищення влади неминуче!»

– Два з половиною роки на Черкащині на посаді голови облдержадміністрації Сергій Тулуб. Яка Ваша оцінка його діяльності?

– Оцінку дають люди і виборці. На нинішніх виборах вона красномовна. Виявляється, випробування Черкащиною нинішній губернатор не витримав. Але водночас не можу сказати, що робота Сергія Тулуба пройшла даремно. Дещо йому вдалося зробити. Але це «ДЕЩО» не входить ні в які порівняння з тим, на що ми всі сподівалися. Думали, що на Черкащину призначено знакову особистість, яка здатна суттєво вплинути на соціально-економічний розвиток нашого краю. Помилилися. Великі надії ведуть до великих розчарувань. А згадайте, як добре все починалося. «Створимо силіконову долину із Чигиринського краю», «побудуємо міст через Дніпро», «створимо із Черкащини туристичну Мекку»… Ми вірили. Тому що говорив це Тулуб. Про нього думали, як про людину слова і діла. А насправді залишились одні розчарування та незадоволення – в першу чергу собою, тому що купилися на порожні слова. Із надутої кулі завжди виходить, вибачте, «пшик». Ось ще приклад: «Відновлено роботу річкового вокзалу!» Мета яка? До цього часу не знаю. Адже річкові вокзали можуть функціонувати лише тоді, коли є навігація. А витрачені великі державні кошти... Я пам'ятаю, які епітети вживались паном Тулубом про черкаські дороги. «Танки лише можуть пройти по ваших дорогах», «Довели дороги до ручки». А сьогодні? Виявляється, тоді ті дороги були значно кращими, ніж нині. Тепер біля кожної ями ставлять дорожні знаки, які сигналізують, що попереду баюри. Але їх ніхто не ремонтує. Дивина! Мильні бульбашки, та й годі. Реальні справи на Черкащині зникають.Усі заходи, які проходять за ініціативою облдержадміністрації, перетворюються на звеличування і уславлення особливих заслуг Героя України Сергія Тулуба. Ділові якості та кваліфікація відійшли на задній план. Доходить до абсурду… А стиль звітів перед людьми взагалі, як на мене, аморальний. Видаються глянцеві журнали або цілі книги з фотографіями, кількість яких сягає п'ятисот – Сергія Тулуба в різних ракурсах і на різних об'єктах…

– Скажіть, як можна сприймати інформацію, якою переповнений інтернет, щодо величезних хабарів, які нібито бралися за право балотуватися у виборчих округах на Черкащині?

– Інтернету потрібно менше довіряти. Там дуже багато брехні. Але те, що є чимало скарг від представників бізнесу – щодо хабарництва і поборів у владі, це в значній мірі відповідає дійсності. Очищення влади неминуче. Інакше чекає Гондурас.

– На завершення спрогнозуйте: невже збираються замінити голову облдержадміністрації?

– Я попрошу не ставити мені провокаційних питань. Віктор Федорович прийме рішення, яке відповідатиме інтересам Черкащини і його мешканцям…

реклама

Коментарі  

 
-2 #91 Ужасть 11.12.2012 11:52
Цитую Странно:
Не потому ли дядя заметушился, что круг вокруг него сужается?.. http://provce.ck.ua/eks-hubernator-cherkaschyny-u-isterytsi-cherez-horilku/

Дядя заметушился..потому, что на улицах появились плакати-агитки пана Медведчука, в телевизоре нарисовался...вот дядя и решил подать голос.... но ему тут же показали его реальное место.
Усьо...поезд уже уехал...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #90 Странно 11.12.2012 11:15
Не потому ли дядя заметушился, что круг вокруг него сужается?.. http://provce.ck.ua/eks-hubernator-cherkaschyny-u-isterytsi-cherez-horilku/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #89 Как то так 11.12.2012 00:06
Дочь Амосова против присвоения ему "девальвированно го" звания Героя Украины во имя "повышения самооценки многих нынешних его носителей". Об этом сообщает Цензор.НЕТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #88 Доктор 09.12.2012 10:02
Цитую Регіонал:
Да, дожились, разве это по партийному, вот так вот - всеприлюдно критиковать одному партийцу другого, который при этом на ответственнейше м посту, а не помогать ему в трудную минуту. Разве что - в этом усматривается неуемное желание бывшего экс-, прикрываясь глубокой обеспкоенностью за счастье до боли "близкого" его душе и сердцу народа, снискать повторно доверие как самого компетентного профессионала в трудностях и лишениях жителей родного края и на несчастьи своего коллеги въехать в рай.
Только вот экс- наверное историю не достаточно хорошо учил в свое время. Пусть расскажет, что у него было по этому предмету в школьные годы. Да и вообще с какой успеваемостью учился в советской средней школе, где оценки ставили честно честно. Ведь так и не научили его древней мудрости, что на чужом несчастьи в рай же всё равно не въедешь!

Таки точно "Регіонал".
Мели, Емеля ― твоя неделя.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #87 Спецназ 08.12.2012 18:57
Поздравляем Вадима Алексеевича с усилением позиций. Льошенко-наш губернатор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #86 Johnny 22.11.2012 20:36
Цитую Регіонал МонкаС:
Читаю этот бред и вспоминается одна притча. Она длинная для комментария, так что кидаю ссылку: http://www.mirpozitiva.ru/pozitiv/pritchi/pritchi68.html
Так вот: уж слишком много чести реагировать на желчь Лешенко.

Старик, придумай что-то новое. Не нужно этих дешевых трюков с переводом одного и того же текста на первую колонку. Добиваешься противоположног о эффекта.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #85 Регіонал 22.11.2012 00:06
Да, дожились, разве это по партийному, вот так вот - всеприлюдно критиковать одному партийцу другого, который при этом на ответственнейше м посту, а не помогать ему в трудную минуту. Разве что - в этом усматривается неуемное желание бывшего экс-, прикрываясь глубокой обеспкоенностью за счастье до боли "близкого" его душе и сердцу народа, снискать повторно доверие как самого компетентного профессионала в трудностях и лишениях жителей родного края и на несчастьи своего коллеги въехать в рай.
Только вот экс- наверное историю не достаточно хорошо учил в свое время. Пусть расскажет, что у него было по этому предмету в школьные годы. Да и вообще с какой успеваемостью учился в советской средней школе, где оценки ставили честно честно. Ведь так и не научили его древней мудрости, что на чужом несчастьи в рай же всё равно не въедешь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #84 Регіонал МонкаС 21.11.2012 23:46
Читаю этот бред и вспоминается одна притча. Она длинная для комментария, так что кидаю ссылку: http://www.mirpozitiva.ru/pozitiv/pritchi/pritchi68.html
Так вот: уж слишком много чести реагировать на желчь Лешенко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #83 Знающий 21.11.2012 15:53
Цитую О.ЧУПРИНА:
Цитую Станіслав Юрійович:
Під іменем "Регіонал МонкаС" пишу не я.Не впутуйте мене в цю справу.

Станіславе Юрійовичу! Пригадайте той час коли Ви з "ПРИНЦИПОВИХ" ПОЗИЦІЙ ВІДМОВИЛИСЯ ЇХАТИ НА СЕПАРАТИСЬКИЙ З"ЇЗД ПАРТІЇ РЕГІОНІВ.Поспілкуйтеся з групою Корнієнка-Лукьянця.Разом ви сила.

Это вы говорите Монке С.Ю. который ранее был первым заместителем Лешенка? И именно Лешенко привел Монке в ПР в 2010 году. Доэтого они в СДПУ были!Зачем с Лукьянцом общатся?Лукьянец - это был полный 0! Самый никчемный губернатор которого можна было только поставить, это он уничтожил всю промышленность области! Читайте 3 абзац http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1013/2002 ! Вот вам политика Кучмы, СДПУ и Лукьянца!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #82 О.ЧУПРИНА 21.11.2012 11:09
Цитую Станіслав Юрійович:
Під іменем "Регіонал МонкаС" пишу не я.Не впутуйте мене в цю справу.

Станіславе Юрійовичу! Пригадайте той час коли Ви з "ПРИНЦИПОВИХ" ПОЗИЦІЙ ВІДМОВИЛИСЯ ЇХАТИ НА СЕПАРАТИСЬКИЙ З"ЇЗД ПАРТІЇ РЕГІОНІВ.То був вчинок принципової людини чи боягуза,який передбачав негативний для партії розвиток подій? Якщо Ви твердо стали на шлях боротьби з режимом,скажіть про це відкрито. Для досягнення мети Вашої боротьби спирайтеся на солідних людей. Рибак та Скалацький (як пишуть коментарі)не є Вашими помічниками.Поспілкуйтеся з групою Корнієнка-Лукьянця.Разом ви сила.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100