реклама

реклама

Небайдужий...

Небайдужий...

В ексклюзивному інтерв’ю «Прочерку», голова Держкомпідприємництва та соратник мера Черкас Михайло Бродський наголошує, що особливого протистояння перед виборами між Партією регіонів і Партією Вільних Демократів черкаські виборці не відчули...

(Цікаво, що міський голова Сергій Одарич відкрито визнавав, що таке протистояння мало місце і навіть казав: «результати голосування показали, що ця війна не принесла користі Партії регіонів. Якщо ви подивитесь на результати Партії регіонів по області і по місту, то ви побачите наскільки ця війна спрацювала в мінус для Партії регіонів»)

Зазначимо, що після першого обрання Сергія Одарича мером, у масштабах Черкас персона Бродського вважається однією з найвпливовіших у місті. Часто у ЗМІ Бродського називають «патроном» нашого мера.

Неоднозначна фігура Михайла Юрійовича і в масштабах України. Так, його критикують багато людей за те, що він є одним з авторів і агітаторів  Податкового кодексу, проти якого мітингують підприємці всієї країни. Більш того, у ЗМІ вже з’являлася інформація про те, що «Черкаський деревообробний комбінат», яким володіє «прихильник сплати податків» Бродський, протягом двох років не сплачує внесків до Пенсійного фонду.

Ми ж у інтерв’ю намагалися з’ясувати насамперед міру впливу Михайла Бродського на Черкаси. А він… у розмові запропонував жителям Черкас перетворитися на громаду, а «Прочерку» – провести розслідування, щоб з’ясувати, що потрібно аби соціальний експеримент вдався (тобто, чи можна окремо взяте місто вивести з депресії та зробити європейським – ред.).

– Чи часто ви буваєте в Черкасах?

– Раніше бував доволі часто, особливо коли приїжджав на матчі «Черкаських мавп». Тепер, коли став державним службовцем, буваю вкрай рідко, переважно це службові відрядження. Востаннє був влітку, коли зустрічався з губернатором.

"У мене зараз є шанс щось зробити, і я не хочу його упускати" (фото - персональний блог)

"У мене зараз є шанс щось зробити, і я не хочу його упускати" (фото - персональний блог)

Мені подобаються Черкаси, вважаю, що в цього міста великий потенціал. Вірю, що туди прийдуть серйозні інвестори і місто матиме зовсім інший вигляд і статус.

– Які результати на цих виборах отримала Партія Вільних Демократів загалом по Україні (зокрема, у Київській області)?

– Ми не виставлялися по Україні, у кількох містах кандидати від партії висувалися індивідуально по мажоритарці. ПВД працювала найбільше в Черкасах і області.

Михайло Бродський наголошує, що залишається опозиціонером. Але зараз  - всередині Кабміну

Михайло Бродський наголошує, що залишається опозиціонером. Але зараз - всередині Кабміну

– Якими б, на вашу думку, могли бути результати виборів у Черкасах, якби не було протистояння між Партією регіонів і ПВД?

– Я вважаю, що результат Партії вільних демократів у місті – це результат діяльності Сергія Одарича та його команди. Думаю, що особливого протистояння між Партією регіонів і Партією вільних демократів виборці не відчули.

– Чому Ви самі не балотувалися в депутати обласної ради?

– Президент і Прем’єр поставили переді мною доволі важливі і цікаві завдання – провести дерегуляцію в країні, зменшити кількість поборів з бізнесу, мінімізувати залежність підприємців від чиновників, спростити ведення бізнесу в Україні. Мені здається, це перший уряд, якому під силу справитися з цим завданням. А провести дерегуляцію набагато важливіше, ніж бути депутатом ради, нехай навіть Верховної.

– Чи підтверджуєте ви факт домовленостей між Партією регіонів та Вільними демократами стосовно кандидатури Одарича на посаду мера (про це говорив на одній з прес-конференцій Тулуб)?

– Я раджу вам говорити про громаду як про впливову силу, яка сама визначається і обирає собі міського голову. Ви знаєте результати соціології, екзит-полів, результати виборів і це найголовніше від чого необхідно відштовхуватись. Громада обрала того мера, якого хотіла бачити. Будуйте громадянське суспільство, вірте у свої можливості. Ми йдемо до демократії і потрібно виходити саме з цього. А щодо домовленостей – я можу сказати, що Сергій Одарич – член ПВД і він не має узгоджувати свої дії ні з ким, окрім як зі своєю партією. Тим більше ви ж знаєте, що Партія регіонів висунула свого кандидата – колишнього помічника Сергія Тулуба по «Енергоатому» пана Влізла.

"Громада - впливова сила, яка сама визначається" ( Соціологія від медіа-групи "Антенна")

"Громада - впливова сила, яка сама визначається" ( Соціологія від медіа-групи "Антенна")


– Тулуб в категоричній формі заявляє, що зробить так, щоб черкаські бізнесмени платили податки на Черкащині. Як ви до цього ставитеся?

– Без податків розвивати регіон і місто неможливо, сплата податків в регіоні – це один із проявів місцевого патріотизму. Хочу, щоб бізнес розумів, що йому жити в цьому регіоні, їздити цими дорогами, виховувати тут дітей. А для цього в бюджеті повинні бути гроші. Варіант, коли у Черкасах 45% бюджету формують відрахування 15 тисяч бюджетників з 90 тисяч усіх офіційно працюючих – абсурдний.

"Я вірю в Одарича" (фото - Сергій Криниця/ Гайдамака)

"Я вірю в Одарича" (фото - Сергій Криниця/ Гайдамака)

– Чи будете дотискати після виборів контролюючі органи, які, швидше за все, за чиїмось наказом «клювали» команду Одарича у передвиборчий період?

– У цій ситуації набагато важливіше, що попри будь-яку упередженість щодо команди Одарича, на них не було що шукати. І такі специфічні методи тільки підтвердили хорошу репутацію Одарича.

– На вашу думку, чи можливий соціальний експеримент на рівні міста (про соціальний експеримент в Черкасах ви писали в одному з дописів на своєму блозі одразу після виборів мера Черкас), у той час, як позитивних змін не відбувається в цілому в країні?

– Я не погоджуюся, що в країні не відбувається позитивних змін. Навпаки, за кілька останніх років ми бачимо бажання і змогу влади реформувати країну. А соціальний експеримент у Черкасах, впевнений, буде успішний. І в цьому плані я вірю в Одарича. Він знає, що треба робити і зможе це зробити. Якщо потрібна буде допомога, я допоможу. Але не треба думати, що один мер чи його команда може змінити ментальність міста – це справа ініціативи самих жителів міста. Тому тут важливіше, щоб мешканці міста перетворилися на громадян. Тому я пропоную і вам, як соціально-відповідальному виданню, провести таке розслідування і з’ясувати, що потрібно, аби такий експеримент пройшов вдало.

– Коли ви були поза владою, у вас були більш різкі висловлювання на її адресу. Нині ж ваша риторика більш звична як для політика. З чим це пов’язано? Можливо, доводиться чимось жертвувати, перебуваючи у владі?

– Скажу вам найпринциповішу річ: такої дерегуляції, такого посилення відповідальності чиновників за створення перешкод для бізнесу, що бачимо зараз, я не пам’ятаю за останні 19 років. Я вважаю, що зараз, дійсно, є хороший шанс багато що в цій країні змінити. Тому я зосередив свої зусилля на конструктиві – на змінах. Якщо мені як Голові комітету чи команді, яка зараз при владі, це не вдасться зробити, тоді зможете мене критикувати. Опозиція завжди бачить більше і може більше говорити. А в мене зараз є шанс щось зробити, і я не хочу його упускати.

Хоча насправді я і зараз у певному розумінні в опозиції – до тих чиновників, які не хочуть проводити дерегуляцію. Я і зараз критикую тих, хто неналежно виконує свої обов’язки. Так, десь півтора місяці тому я довів до відома Прем’єр-міністра, що 13 міністрів не виконують доручення Президента та очільника уряду і не проводять дерегуляцію по своїх відомствах. Після цього трохи заворушилися. Розповів і про 13 губернаторів, які не хочуть відкривати у себе в регіонах єдине вікно. Теж – трохи їх розворушив.

Як державний чиновник Михайло Бродський - серед почесних гостей на святкуванні 10-річчя бізнес-імперії Ріната Ахметова (фото - газета "ДЕЛО")

Як державний чиновник Михайло Бродський - серед почесних гостей на святкуванні 10-річчя бізнес-імперії Ріната Ахметова (фото - газета "ДЕЛО")

Або ось. Наш комітет отримував багато скарг на роботу Кулініча, коли він очолював Держкомзем. Нарікали: поки не заплатиш – ліцензію у них отримати неможливо. Цю інформацію я доніс до Президента і Прем’єр-міністра і після цього Кулініча відправили у відставку.

Тепер купа скарг від бізнесу йде до нас на голову Держфінпослуг Василя Волгу. Скаржаться, що під його керівництвом комітет зарегульовує ринок небанківських фінансових послуг. За останні три місяці отримали майже півсотні таких звернень. Наш комітет, зокрема, просив Держфінпослуг скасувати своє розпорядження, яке монополізує ринок актуарних послуг. На ньому замість потрібних 150-200 актуаріїв через це розпорядження залишилося лише 5! Страхові компанії судяться із Держфінпослуг і виграють справи. Суд також визнав  це розпорядження незаконним, але воно поки не скасовано. Про таку ситуацію у Держфінпослуг я вже також повідомив Президенту і Прем’єр-міністру. Так що можна сказати, що я опозиціонер всередині Кабміну.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #9 Сі-бі-моль 10.12.2010 00:20
Цитую Назар Вівчарик:
П. С. Звучить урочиста музика Баха, відкривається занавіс

Написав "БАХ", ты сделал в слове "Бродский" очень много грамматических ошибок :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Сі-бі-моль 09.12.2010 21:54
Цитую Назар Вівчарик:
Учіться думати нестандартно. Ресурс може бути незалежним....

Теоретично - МОЖЕ. Але це - точно не з тієї опери випадок і ти це добре знаєш, Назаре! І аж ніяк не Бах тобі музику замовляє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 читатель 09.12.2010 16:06
Назар, а давай вчитись жити в реальності!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #6 Назар Вівчарик 09.12.2010 12:54
Цитую comments.ua:
Так і досі не зрозуміло:цей медіа-ресурс належить пану Одаричу чи медіа-групі "Антенна"?

Учіться думати нестандартно. Ресурс може бути незалежним....
П. С. Звучить урочиста музика Баха, відкривається занавіс, усі в шоці :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 читатель 09.12.2010 10:57
:lol: ну точно не Антенні - у них грошей немає. Хай би хоч зі своїми колишніми робітниками розрахувались.. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 comments.ua 09.12.2010 01:13
Так і досі не зрозуміло:цей медіа-ресурс належить пану Одаричу чи медіа-групі "Антенна"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 читатель 07.12.2010 00:50
Я так и не понял, автор выяснил "міру впливу Михайла Бродського на Черкаси" или нет, потому что я, прочитав статью, не выяснил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Констатирую 06.12.2010 14:22
Риторика Бродского менятся как в казино - в зависимости от того, на какой партийный цвет он ставит в данную секунду
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 спостерігач за ОБОЗОМ 06.12.2010 13:55
а якщо Михайла зараз звільнить Янукович, як поміняється риторика Бродського?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100