реклама

реклама

Голова черкаського "ЦВК"

Голова черкаського "ЦВК"

Вибори минули, але Черкаська обласна виборча комісія продовжує діяти, адже затверджена постановою ЦВК на п’ять років. І очільником ОВК продовжує залишатися Ольга Козько. Про те, чи тиснули на обласну вибору комісію у розпал виборчих баталій політики, кому під час виборів вона допомагала та чи не було їй соромно вручати деяким новообраним депутатам обласної ради посвідчення, – Ольга Іванівна розповіла «Прочерку».

Наша зустріч відбулася у невеличкому кабінеті в обласному Будинку рад. Величезна дошка на вхідних дверях з написом «Черкаська обласна виборча комісія», їй-богу, дуже дисонує з тим маленьким простором, що за дверима.

– Бачте, журналісти писали, що обласній виборчій комісії виділили приміщення в будівлі облдержадміністрації, то ось і воно. Ну як вам? Тут 10 квадратів, а те, яке знайшла я, і де діяла протягом виборів виборча комісії, – має 170 квадратів. То є різниця? Де б ми тут могли вибори проводити?! – зазначає Ольга Козько.

На місцевих виборах комісія орендувала офіс, окремий від Будинку рад

На місцевих виборах комісія орендувала офіс, окремий від Будинку рад

– Так, тут мало людей би вмістилося…

– Та що там говорити… Представники деяких партій приходили по 3-4 рази на день. А спостерігачі, а інші громадяни…

– Ви є представником Партії регіонів. Провладна партія здійснювала вплив на комісію?

– Ні. Я представник Партії регіонів, але не член партії. Я, згідно закону, допомагала усім у кого виникали проблеми. Ви пам’ятаєте, як Чорнобаївський райвиборчком не хотів реєструвати «Батьківщину» й інші партії. Пам’ятаєте епопею з обранням мера в Каневі. Я, як могла, вирішувала ці проблеми. У мене не було до когось упередженого ставлення.

– Який у вас досвід участі у виборчому процесі?

– Перший керівний досвід отримала на виборах у 2004 році. До цього просто брала участь у виборах.

– Ці вибори у плані проведення були важчими від попередніх?

– Ці вибори відрізнялися від попередніх в плані термінів. Мало часу було на підготовку. Через це було дуже важко. А під час виборів члени нашої комісії найінтенсивніше працювали у період за тиждень до виборів і тиждень після них. Ми сиділи на роботі до 1-2-ї години ночі. І якоїсь доплати за «перепрацювання» людям не було.

"Ввважаю, що Партія регіонів перемогла достойно і впевнено". Посвідчення отримує перша двадцятка обласного списку Партії регіонів

"Ввважаю, що Партія регіонів перемогла достойно і впевнено". Посвідчення отримує перша двадцятка обласного списку Партії регіонів


– Чи не було таких депутатів серед обраних, яким би вам було соромно на першій сесії вручати посвідчення депутата?

– Не було. Бо я просто виконавець. Кого обрати – це була справа виборця. Однак вважаю, що Партія регіонів перемогла достойно і впевнено. Зараз конкурентів у цієї партії просто немає. А як далі буде, як діятимуть керівники, не знаю… Помиляються усі.

– Чому все-таки в ОВК виникла помилка під час оголошення результатів виборів? Чому екс-губернатор Олександр Черевко змушений був через суд доводити свою перемогу?

– Представники пана Черевка прийшли до нас аж на восьмий день після оголошення результатів виборів. Он представники «Європейської партії», де в списку було декілька чоловік, кожну клітинку перевіряли, рахували… Так, у нас була допущена технічна помилка. Але коли все з’ясувалося, ми її одразу виправили. Мені навіть суд подякував за сприяння у вирішення проблеми.

– Вибори вже давно закінчилися. Де зараз зберігаються бюлетені? Що робитиме виборча комісія і, зокрема, що робитимете ви?

– Усі бюлетені тут у підвалі, в архівах зберігаються. Знищити їх можна буде лише через рік. Нині обласна рада працює, а ми як її підрозділ повинні відпрацьовувати усілякі завдання. Ось нині чому я тут? Надійшла інформація, що змінився склад одного з райвиборчкомів. Необхідно документи переглянути. А щодо мене, то я зараз на пенсії, продовжую керувати обласною виборчою комісією. До речі, поки керую нею, не можу працювати на державній службі. Наша ОВК затверджена постановою ЦВК на 5 років. Як на наступний виборах запросять знов очолити виборчу комісію, погоджуся. Але особливих амбіцій в мене немає.

реклама

Коментарі  

 
+20 #6 Арсен 29.12.2010 13:31
Запитання до редакції. Довго ця "героїня" фальсифікованих виборів буде висіти на першій шпальті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 Helen 29.12.2010 12:01
НЕ комментарии,а народное судилище прямо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #4 Арсен 27.12.2010 05:44
Звичайно запросять і звичайно погодишся - в слідчому ізоляторі тимчасового тримання. А потім і на зоні, там буде багато знайомих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #3 Прокурор 25.12.2010 00:16
А за козлов,Козько - ответишь! Перед Законом ответишь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+41 #2 Виборець 24.12.2010 21:59
Та відпочинь вже, Козько! Пора на ВИслужений відпочинок ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+43 #1 Да что Вы говорите... 24.12.2010 21:23
Конечно-конечно. Опыт колосальный. Три тысячи голосов у областной Нашей Украины "технически" списала. У социалистов - 970. В итоге - и одни и другие за пределами облсовета. Черевко сдрейфил судиться, хотя имел на руках всю доказательную базу. Так что, профи Козько команде проФФесионалов очень нужна. Только надо бы помнить, что архивы не горят. Сегодня - одни у власти - хорошо. Кто гарантирует, что завтра другие не придут? А у них свои генпрокуроры, СБУ и прочие достойные лица...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100