реклама
Sucurity Police

реклама

Віктор Тимошенко - людина досить популярна на Черкащині. Балотуючись на Смілянському виборчому окрузі, він з великим відривом переміг і представника влади і представника опозиції. І, на відміну від усіх мажоритарників Черкащини, досі не вступив у провладну фракцію, як, втім, і у будь-яку іншу. Його точка зору нерідко відрізняється від загального чиновницького «одобрямсу». Тим цікавішою є його оцінка ситуації, що складається сьогодні  на Черкащині.


Пропонуємо інтерв’ю Народного депутата України Віктора Тимошенка представникам ЗМІ Черкащини

- Вікторе Анатолійовичу, давайте почнемо із вашої роботи у Верховній Раді. Коли дивишся по телевізору на події у сесійній залі, здається, що депутати, або з’ясовують стосунки кулаками, або ж блокують трибуну. Відбувається у Парламенті хоч якась конструктивна робота? Чи голосуєте ви особисто, і як ставитесь до колег, які передають свої картки для голосування?

- Дійсно, новообрана Верховна Рада, за сто днів існування, працювала всього сім. Я вважаю, що надалі ситуація буде більш оптимістичною, бо трибуну вже, нарешті, розблоковано, всі зрозуміли, що треба сідати за стіл переговорів і домовляться.

Щодо особистого голосування. Я  щодня  ходжу на роботу до Верховної  Ради  і  особисто голосую, згідно з вимогою Конституції України. Сьогодні тенденцію голосувати «за того хлопця», майже зведено нанівець завдяки старанням опозиційних фракцій, котрі пильно слідкують, аби колеги працювали законно. Я підтримую їх в цьому.

- Вікторе Анатолійовичу, хотілося знати Вашу думку про ситуацію в області. За публікаціями у всеукраїнських ЗМІ, зокрема газети «Коментарі», у рейтингах соціально-економічного розвиту область стабільно посідає останні місця, Водночас, керівництво регіону запевняє, що рейтингове місце Черкащини – почесне третє. Що ви можете сказати з цього приводу?

- Кожна людина може сама визначити рейтинг свого регіону за простими «житейськими» показниками: коли ви ведете дитину до садочка, або школи і з вас не вимагають благодійних внесків – це означає, що бюджетна освіта фінансується в повному обсязі, відтак в економіці області все добре. Коли ви звертаєтесь за медичною допомогою і з вас не вимагають останні гроші на, вже згадані, благодійні внески та доплати за ліки – обласний бюджет достатньо фінансує медзаклади, а значить бюджет області наповнюється, бо підприємства і дрібний бізнес працюють. А що ми маємо на Черкащині? Куди б ви не звернулися, вам треба постійно тримати напоготові гаманець, а це означає, що в області великі проблеми, економіка зруйнована.

Ці спостереження підтверджують і офіційні дані Кабміну та Державної служби статистики, котрі, до речі, чомусь  жодного разу не публікувалися у черкаських ЗМІ. З  цих показників якраз і випливає  той сумарний показник соціально-економічного розвитку за яким область на передостанньому місці в Україні.

Наведемо деякі з них. За даними Державної служби статистики у 2012 році на 42%  збільшилася  загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в області. Це найгірший показник в Україні.  Згідно з ним область займає останнє - 27 місце. У 2012 році рівень безробіття в Черкаській області становив  8,7%. За цим показником область займає 23 місце. Приріст чисельності населення Черкаської області склав «-0,66%» проти «-0,63%» у 2011 році, тобто населення області вимирає (23 місце в Україні). Показник  індексу споживчих цін на продукти харчування  - за ним область займає 22 місце. Обсяг коштів обласного бюджету, спрямованих на фінансово-кредитну підтримку суб`єктів малого підприємництва як у 2011, так і 2012 році становить 0 гривень. Шокуючий показник!  Індекс промислової продукції порівняно з 2011 роком скоротився на 5,1%  (23 місце). Ось з таких показників і складається сумарне передостаннє місце області з соціально-економічного розвитку.

- Одна із загальноукраїнських проблем сьогодні – це зруйновані  дороги. Зокрема багато сотень кілометрів таких і на Черкащині. Незважаючи на запевнення Укравтодору, ми бачимо, що наприклад, дорога від Черкас до золотоніського кільця, так само як і від Черкас до Сміли, у жахливому стані. Що ви можете сказати з цього приводу?

- Якщо глянути на рейтинги, які  публікували  ЗМІ, щодо стану доріг - Черкаська область на першому місці по розкраданню коштів, котрі виділяються на ремонт доріг. Ось вам відповідь на ваше запитання.

- Як, на вашу думку, можна  змінити цю тенденцію?

- Тенденцію цю змінити можна, змінивши голову обласної державної адміністрації Тулуба Сергія Борисовича. Тулуб – це сьогодні основна проблема для черкащан. Про це в кулуарах говорять чиновники, так вважають 90% жителів області. Але майже ніхто не наважується про це сказати публічно, або озвучити цю думу у ЗМІ. Так як і озвучити офіційні соціально-економічні показники.

- Ви, наразі, єдиний мажоритарник-самовисуванець від Черкащини, який не вступив до провладної фракції…

- Вступити до провладної партії – значить розділити із Сергієм Борисовичем Тулубом відповідальність за той безлад, який панує наразі на Черкащині. Черкащина палає вже майже три роки, і палій один – Сергій Борисович Тулуб. На зустрічах зі своїми виборцями я їм обіцяв, що не вступлю в провладну фракцію. Я виконую свою обіцянку.

- Яким чином збираєтесь виконувати передвиборчі обіцянки, чи можливо це за умови дистанціювання від влади?

- Моєю командою була створена Народна програма Віктора Тимошенка. Вона виконується крок за кроком, як я і обіцяв своїм виборцям і, переконаний, що до кінця моєї каденції всі зобов’язання, взяті на себе, я виконаю. Є проблеми, такі як дороги, капітальне будівництво, які залежать від державного бюджету. Зрозуміло, що при нинішній ситуації у державі їх вирішувати важко, але я буду намагатись максимально впливати на прийняття рішень і поправок до бюджету, щоб гроші розподілялись і на Черкащину, і щоб тут також ремонтувались дороги, велося капітальне будівництво,  відтворювались робочі місця, які сьогодні, нажаль, переважно, знищуються поборами влади.

- Назвіть конкретні ваші дії по виконанню Народної програми.

- Багато зроблено в конкретних населених пунктах. А щодо загальнообласних проблем, то я звернувся до Міністра Агропромислового комплексу із запитом про відновлення двох спиртових заводів – Косарського і Кам’янського, звернувся до Голови Черкаської обласної державної адміністрації Тулуба із запитом про те, чому не працює Смілянський цукровий комбінат. Отримав відписку від його заступника, бо у голови  самого не вистачає сміливості відповісти мені. Відтак звернувся до Президента України із запитом про бездіяльність пана Тулуба. Я займаюся і буду займатися проблемами ДП «Спектр» і проблемами підприємств, що працюють на базі колишнього заводу «Орізон» у Смілі. Таким чином, я і надалі буду намагатись максимально впливати на бездарну обласну владу, щоб вона все ж таки, виконувала свої функціональні обов’язки, щоб не заважала працювати підприємствам, а працюючі підприємства – це податки, а податки – це нормальна робота всієї бюджетної сфери.

- Ми поговорили про масштабні проблеми, але  у мешканців вашого округу є щоденні особисті проблеми. Чи буде працювати приймальня Народного депутата Віктора Тимошенка і коли?

- Приймальні будуть працювати в Черкаському, Смілянському і Кам’янському районах з першого квітня. Є певні проблеми, «тертя» із головами районів, наприклад у Кам'янці, дуже довго не може пан Архип’юк визначитися, де виділити нам кімнату для роботи. Але, в будь-якому випадку, вона буде виділена згідно із чинним законодавством. Так що, переконаний, із першого квітня запрацюють депутатські приймальні у всіх районах. І ми ще більш щільно будемо займатися вирішенням проблем своїх виборців.

Дивіться також ВІДЕО телеверсії інтерв’ю.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100