реклама

реклама

Учасники сьогоднішнього пікету ПАТ «Черкасиобленерго» отримали від нового керівництва підприємства пояснення й обіцянку змінити характер відключень електрики в Черкасах.

Активістів було не надто багато, але налаштовані вони були рішуче. До них приєднувалися перехожі. Також зібралося чимало журналістів.

– Ми розуміємо, що в країні – проблеми з електроенергією, що вимкнень не уникнути. Але просимо дати чіткий графік, щоб люди могли підготуватися, – пояснив журналістам адміністратор спільноти «Місто на Че» в соціальній мережі «Фейсбук», ініціатор пікету обленерго Ярослав Лавров. – Щоб не було нещасних випадків, щоб люди (а найстрашніше – діти) не сиділи по 2-3 години в темних ліфтах. Це неприпустимо. Нехай встановлять чіткий графік. Нехай почергово вимикають усіх. А то виходить, що дехто сидить по 8 годин без світла, а сусідні будинки, до яких палицею докинути, світяться. Ще раз наголошую: ми вимагаємо не постійної подачі електроенергії, а графіків.


Деякі учасники пікету закликали у разі, якщо в обленерго до них не дослухається, перекривати автомобільні дороги.

Начальник охорони ПАТ «Черкасиобленерго», який вийшов до пікетувальників, пообіцяв, що керівництво підприємства зустрінеться з представниками учасників акції. Але охочих виявилося занадто багато, а крім того, до прохідної рушило з десяток журналістів із відеокамерами. Тому, зорієнтувавшись на місці, представники підприємства пообіцяли, що до людей вийдуть керівники, а самі спробували вгамувати запал пікетувальників загальними поясненнями про важку ситуацію в енергетиці країни.

Урешті до людей вийшов нещодавно призначений в.о. голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Ігор Карпенко.

– Енергосистема України переживає труднощі, тому запроваджуються графіки відключення, – пояснив Ігор Олександрович. – Сьогодні ми провели додатковий селектор із персоналом і диспетчерами наших районних підрозділів. Буде сьогодні ж розроблено додатковий графік вимкнень, який до кінця дня буди узгоджено з райдержадміністраціями, мерами міст і доведено до населення.


Пікетувальники й далі обурювалися, що такого графіка досі не запроваджено, але заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, який також вийшов до людей, пояснив, що Ігор Карпенко – новий керівник, він розпочав роботу тільки кілька днів тому.

– За дорученням голови ОДА Юрія Ткаченка я сьогодні був на селекторній нараді, яку проводив, зрозумійте це, новопризначений виконувач обов’язків голови правління щодо графіків аварійних відключень. Насправді є проблема в тому, як працюють місцеві керівники РЕМів. Відповідно щойно було дано завдання до 13.00 сьогодні подати там, де є можливість, резервні графіки, які забезпечать, по-перше, соціальну справедливість (щоб не було такого, що один будинок постійно відключають, а в інших світло палає), – зазначив Віталій Коваль.

Він також наголосив, що є претензії до Черкаського міського РЕМу.

– Наскільки я розумію, там керівництво вже звільнене. Я чув, що Чигиринський, Чорнобаївський РЕМи довели графіки до населення, повідомили, в які години які села, які вулиці будуть вимикатися, і зняли соціальну напругу, – повідомив Коваль. – Зараз новий керівник, Ігор Олександрович, буде розбиратися, чому в інших районних структурах це не було зроблено, адже всі в однакових умовах.

Коваль зазначив, що о 13.00 буде проведено чергову селекторну нараду з місцевими представниками обленерго.

– Крім того, ми звернулися до міністра палива та енергетики щодо застосування так званих «віяльних відключень», коли ми чітко знаємо, що певна територія буде протягом трьох годин відключена, але потім усю добу вона матиме електроенергію, – сказав Коваль. – На сьогодні голова облдержадміністрації мав телефонну розмову, і ми готуємо такий лист-звернення, що наша область просить дозволити по центральній енергосистемі України застосовувати саме такий принцип. Ми готові до цього. За рішенням комісії з надзвичайних ситуацій ми звернулися до підприємств стосовно того, щоб вони перевели, за можливості, свої режими роботи на нічний період. У нас є перелік підприємств, які це зробили. Ми вивісимо цей список на сайті облдержадміністрації. На жаль, відгукнулися не всі.

Віталій Коваль зазначив, що міський голова Черкас Сергій Одарич його запевнив, що, як тільки буде погоджено графіки відключень, їх буде розміщено в Інтернеті й на входах до під’їздів.

Пояснення Карпенка і Коваля учасників пікету задовольнили, і вони розійшлися, водночас наголосивши, що у разі, якщо обіцянки виконано не буде, вони зберуться знов.

Наостанок Ігорю Карпенку пікетувальники вручили текст своїх вимог і подарунок – парафінову свічку.

реклама

Коментарі  

 
0 #17 ну якось так 26.12.2014 09:38
а що то за К***** з хвостиком умняки імітує?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 L.A. Prado 22.12.2014 08:22
Україну чекає світле "комуністичне" майбутнє! Попутав -"світле"
  Європейське майбутнє! Та поки з мільярдними боргами, без світла, газу,
без гарячої води, без каналізації .. А Вам нічого i непотрібно, заради свободи
  та цілісності! Світле майбутнє воно буде! І переважна кількість
Українцiв впевнене в цьому! Слава Україні! Слава Порошенко! Слава Яценюху !!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #15 Сеня Рудик 20.12.2014 11:44
Ряд заходів, які зменшать необхідність відключень: негайно перейти на літній час і на зимовий ніколи не переходити. Зсунути графіки робочого часу енергомістких виробництв (плаваючі вихідні, робота в нічний час), обмежити постачання ее на окуповані території.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #14 До Вас з любовью 19.12.2014 10:27
Ну тепер Ви звільнитесь повністю. Основна свобода, яку отримали
Ви в результаті ма.....у - це померти. Причому вільно вибравши
за що померти. Бажаєшь за свободу , Бажаєшь від голоду, Бажаєшь від холоду,
а Бажаєшь стріляючи один в одного на потіху олігархам. Хтось знає інші
свободи, дані ма...м? I ще: треба рятувати взимку від голоду синиць
і знищувати снігурів.Бо синиця, маючи жовто-блакитну розмальовку,
символізує собою Україну, а червоногрудий снeгірь уособлює імперське,
червоне зло на ім'я СРСР і його правонаступника - Росію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Нестор Іванович 17.12.2014 23:35
Цитую А якщо правду?:
Директору "Обленерго" треба було вручить не парафінову свічку, а ту, що від температури - хай лікує свою гарячку з відключеннями.


Від температури не допоможе - дуже мала за розміром. Потрібно подарункову кумедної конфігурації - така надійніша.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #12 Олександр 17.12.2014 21:50
Если бы свет отключали везде без исключений, то эти отключения были бы по часу-полтора в день. А так слышком много неприкосновенны х развелось, а будет ещё больше. Блат и тут наступает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 адекватний 17.12.2014 19:09
Цитую А якщо правду?:
Директору "Обленерго" треба було вручить не парафінову свічку, а ту, що від температури - хай лікує свою гарячку з відключеннями.

Цитую А якщо правду?:
Директору "Обленерго" треба було вручить не парафінову свічку, а ту, що від температури - хай лікує свою гарячку з відключеннями.

Кулі в лоб вручи її в нужне місце разом з усіма присідальниками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 адекватний 17.12.2014 19:08
не туди свычки носите , треба було брехунам майданівським, коли вони з трибуни народ розвдили про світле майбутнє, по свічці автомобілльній вставити і компняками з країни. Тепер насолоджуємось здобутками революції гидності. І не скиглить винні самі от і їжте. Хоча мабуть Янукович разом з всима грошами вивіз і всю електроенергію в офшори. Включайте мозги що натворили з країною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 стас узбек 17.12.2014 18:02
Чого бідна?-Бо дурна...А чого дурна?-Бо бідна...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #8 Не тому свечку дали 17.12.2014 17:16
Правительству надо было вручить по свечке, и "лучшему премьеру всех времен и народов"...
О катастрофическо й ситуации с углем в стране писали еще летом, специалисты криком кричали, но никто ничего и не думал предпринимать...А зачем напрягаться, народ и так потерпит)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100